07.Květen 2010
1 hrnek polohrubé mouky půl hrnku mléka půl hrnku oleje půl hrnku cukru půl prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 1 vejce na krém : 1 šlehačka na šlehání 1 tvaroh 2 krajanky (může to být různá příchuť co máte rádi) já dala meruňkové trocha rumu cukr 2 tyčinky ledových kaštanů
  • Doba přípravyNeuvedena
  • ObtížnostNeuvedena
  • Porce ?
Postup:

Do misky si dáme žloutek a bílek zvlášť. Žloutek ušleháme s cukrem a olejem,přidáme kakao,mouku s práškem a mléko vyšleháme jemné krémové těsto. Bílek si vyšleháme na sníh a ručně vmícháme do připraveného těsta. Plech o rozměrech (cca 40/30) je to ten hluboký menší. Plech vymažeme kouskem másla nebo oleje a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme hotové těsto a rozetřeme po celém plechu,dáme do vyhřáté trouby na 180C cca 10-15min.Upečený korpus necháme vychladnout. Ledové kaštany dáme na chvilku do mrazáku a připravíme si krém. V mise vyšleháme šlehačku a přidáme tvaroh,krajanky,cukr a rum,vše důkladně vyšleháme měl by to být tužší krém,cukr dejte samozřejmě podle chuti a dáme ho do lednice. Mezi tím si na hrubém struhadle nastrouháme ledové kaštany. Na plech s korpusem navršíme krém a rozetřeme po celém,posypeme všude strouhanými kaštany a dáme do ledničky pořádně vychladit,aby nám vše ztuhlo. PS:kdo má rád vyšší korpus tak na těsto přidá jednou tolik surovin.
Autor: Bohunka
Vložil: berdana ¤