28.Duben 2010
  • 300 g cukru krystal
  • 500 ml vody
  • 1 litr bílého vína
  • 250 ml rumu
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • Cukr nasypeme do 500 ml vody a prevaříme. Potom přilijeme bílé víno a odstavíme od zdroje tepla. Přilijeme ohřátý rum, citrónovou šťávu a promícháme. Můžeme také přidat kousek celé skořice a kousky oloupaného pomeranče. Podáváme horké.

    Káva Cream Irish s koňakem

  • 2 lžičky mleté kávy ,,Cream irish“ (může být i instantní káva)
  • vaječný koňak (oříškový ,,Misis“) podle chuti
  • šlehačka
  • vanilkový cukr na posyp
  • Do sklenice dáme 2 čajové lžičky kávy a zalijeme vroucí vodou. Poté podle chuti přidáme vaječný koňak (lepší je oříškový Misis). Kávu bohatě ozdobíme šlehačkou a posypeme vanilkovým cukrem.

    Káva Cream Irish s koňakem

     

    Vložil: berdana ¤