Postup přípravy
V polovině mléka rozšleháme cukr, rozdrobené droždí, sůl, rozpuštěný tuk, vejce a mouku. Pak přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které necháme vykynout pod utěrkou na teplém místě tak dlouho, až získá dvakrát větší objem. Potom z těsta naběračkou bereme po trochách a lijeme do tukem vymazaných jamek na lívanečníku, posypeme omytými borůvkami a z obou stran upečeme dorůžova. Pocukrujeme, přidáme trochu čerstvých borůvek a podáváme.
70 minut
Suroviny
- 2 šálky vlažného mléka
- 1 lžíce moučkového cukru
- třetina kostky droždí
- 2 vejce
- 1 lžíce rostlinného tuku
- sůl
- 2 a dvě třetiny šálku hladké mouky
- olej na smažení
- čerstvé borůvky
- cukr moučka na ozdobení