01.Březen 2010

Postup přípravy

V polovině mléka rozšleháme cukr, rozdrobené droždí, sůl, rozpuštěný tuk, vejce a mouku. Pak přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které necháme vykynout pod utěrkou na teplém místě tak dlouho, až získá dvakrát větší objem. Potom z těsta naběračkou bereme po trochách a lijeme do tukem vymazaných jamek na lívanečníku, posypeme omytými borůvkami a z obou stran upečeme dorůžova. Pocukrujeme, přidáme trochu čerstvých borůvek a podáváme.

70 minut

Suroviny

  • 2 šálky vlažného mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • třetina kostky droždí
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rostlinného tuku
  • sůl
  • 2 a dvě třetiny šálku hladké mouky
  • olej na smažení
  • čerstvé borůvky
  • cukr moučka na ozdobení
Vložil: berdana ¤