02.Květen 2010

Použité suroviny:

Buchtičky: 1/2 sklenice oleje, 1 vejce, 2 žloutky, 30 dkg hladké mouky, 30 g droždí, 1/8 litru mléka, 1 lžíce rumu, nastrouhaná citrónová kůra, 4 dkg cukru krupice, 1/2 sáčku vanilkového cukru, špetku soli, 10 dkg ztuženého tuku do pekáče

Vanilkový krém: 3 dcl mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 2 lžíce cukru, trošku rumu

Postup:

Olej, žloutky, celé vejce, citrónovou kůru, cukr a vanilkový cukr utřeme, přidáme rum, vykynulý kvásek, mouku a sůl, vypracujeme těsto a necháme ho kynout. Potom z těsta vyválíme plát a malou formičkou vykrajujeme buchtičky, které vkládáme na pekáč s rozehřátým tukem, dbáme na to, aby se buchtičky obalily tukem ze všech stran. Pak je necháme znovu vykynout a nakonec je upečeme v troubě do růžova. Mezitím v trošce mléka rozmícháme pudink, zbytek mléka dáme vařit, do vařícího vlijeme mléko s pudinkem a za stálého míchání přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr. Krátce povaříme, stáhneme z ohně a dochutíme troškou rumu.

Vložil: berdana ¤