Ingredience:
- Olej
- malá cibule
- 3 st česneku
- červené fazole v rajčatovém chilli nálevu
- trocha kečupu nebo rajčatové drti
- mražená kukuřice
- mexické koření
- vařená rýže
- pšeničné tortily
- Eidam
Postup přípravy:
1. | Na olej dám jednu malou cibuli (stačí málo, protože v konzervě fazolí cibule již je - pokud si koupíte pouze červené fazole ve slaném nálevu, tak je lepší dát více cibule a více rajské omáčky dle chuti - kečup, protlak, cikánskou omáčku, pasírovaná rajčata), přidám na kousky nakrájený česnek (ne protlačený), fazole (pro dva lidi dám půlku 250g konzervy), podle potřeby kečup a rajské pyré, dvě hrsti kukuřice, okořením směsí mexické koření (lepší je to pálivější), opepřím, osolím, přidám půl pytlíku zpola uvařené rýže (spíše méně) a vše zamíchám. |
2. | Na tortilu (kupuju příchuť rajčatové z bazalkou) rozložím tuto směs - ne moc, jen takový obdélníček. Tortilu zabalím - nejprve složím levou a pravou stranu, pak přes to přehnu horní a dolní a otočím na olejem pomazanou zapékací misku. Posypu sýrem a nechám zapéct tak 15 minut, až sýr znědne. Jde to jíst i studené. |