17.Duben 2010

Ingredience:

  • Olej
  • malá cibule
  • 3 st česneku
  • červené fazole v rajčatovém chilli nálevu
  • trocha kečupu nebo rajčatové drti
  • mražená kukuřice
  • mexické koření
  • vařená rýže
  • pšeničné tortily
  • Eidam

Postup přípravy:

1.Na olej dám jednu malou cibuli (stačí málo, protože v konzervě fazolí cibule již je - pokud si koupíte pouze červené fazole ve slaném nálevu, tak je lepší dát více cibule a více rajské omáčky dle chuti - kečup, protlak, cikánskou omáčku, pasírovaná rajčata), přidám na kousky nakrájený česnek (ne protlačený), fazole (pro dva lidi dám půlku 250g konzervy), podle potřeby kečup a rajské pyré, dvě hrsti kukuřice, okořením směsí mexické koření (lepší je to pálivější), opepřím, osolím, přidám půl pytlíku zpola uvařené rýže (spíše méně) a vše zamíchám.
2.Na tortilu (kupuju příchuť rajčatové z bazalkou) rozložím tuto směs - ne moc, jen takový obdélníček. Tortilu zabalím - nejprve složím levou a pravou stranu, pak přes to přehnu horní a dolní a otočím na olejem pomazanou zapékací misku. Posypu sýrem a nechám zapéct tak 15 minut, až sýr znědne. Jde to jíst i studené.
  • Množství:

     pro 4 osoby
  • Doba přípravy:

     5 min
  • Doba vaření:

     30 min
  • Vložil: berdana ¤