06.Květen 2010

 

Dwayne se narodil 2.května 1972 v Miami na Floridě Atě a Rockymu Johnsonovým. Postupně se stal jedním z nejznámějších mužů nejen v Americe, ale i jinde ve světě. Dwaynův otec „Rocky Johnson“ a dědeček „High chief Peter Maivia“ byli oba dobře známi jako vlivní a velmi působivý wrestleři. Malý Dwayne nikdy nebyl od ringu daleko. Matka ho brala s sebou do zákulisí, když otec Rocky zápasil.

Jeho soupeři byli borci takových jmen, jako Sgt. Slaughter a Mr.Fuji. Když bylo Dwaynovi 10 let, zemřel jeho dědeček, jeden z nejvýznamnějších samoiských wrestlerů. (Pozn.pokud někoho zaujme,že původem je rodina ze Samoy, dodám, že Rikishi je Dwaynův bratranec). Tehdy si Dwayne poprvé skutečně uvědomil sílu a význam popularity, když se dědečkova pohřbu zúčastnily tisíce lidí. Dwayne úspěšně pokračoval ve studiu a brzy začal hrát americký fotbal. Stále sice cítil, že jednou přijde den, kdy i on se bude věnovat wrestlingu, ale v té době bylo jeho cílem hrát v NFL. Vystřídal několik vysokých škol ve Státech a nakonec zakotvil na Univerzitě v rodném Miami, kde hrál za Miami Hurricanes. Pak ale přišla pohroma ve formě zranění. Dwayne si vykloubil rameno a málem ztratil celou sezónu. Vrátil se ale brzy na hřiště a pokračoval. V té době také poznal svou budoucí manželku, Dany Garcia. To ale nebyl poslední úspěch. Koncem roku 1993 mu zavolal jeho agent s výbornou nabídkou. Nebyla sice z NFL, jak si Dwayne původně přál, ale z CFL a měl jít hrát fotbal do Kanady.

V té době si ovšem již wrestling více než úspěšně prorazil cestu z temnot do velkých arén a získával stále více fanoušků. Dwayne nechtěl odejít do Kanady a tak se právě v této chvíli rozhodl, že půjde ve stopách svého otce a děda a dá se na wrestlerskou dráhu. Tak se spojil s Gerry Briscem, přítelem svého otce, a ptal se na nějakou wrestlingovou školu. Oba rodiče s jeho rozhodnutím souhlasili a otec ho zpočátku také sám trénoval. Potom ho viděl v ringu Pat Patterson, také rodinný přítel, a zeptal se rovnou, jestli se chce dostat se svým talentem mezi wrestlerskou špičku. Všechno pak pokračovalo velmi rychle a Dwayne se den ze dne zlepšoval. Během krátké doby mohl pak zavolat Vince McMahona a zeptat se na podmínky přijetí do tehdejší WWF.

A jsme na počátku kariéry borce se jménem The ROCK. Borce, který podstatně změnil tvář tohoto sportovního odvětví, borce, který byl 7x držitelem nejvyššího titulu ve WWE. Ale pojďme od počátku. Do WWF přišel Dwayne až po působení v USWA, kde zápasil pod přezdívkou Flex Cabana. Ve WWE začínal v roce 1995 jako Rocky Maivia, což jsou vlastně jména otce a dědečka. Velmi brzy poté získal svůj první IC Title a stal se tím jediným elektrizujícím borcem s obrovským vlivem na davy fanoušků. Zrodil se „miláček davů“ - The People´s Champion - The ROCK. Sám s oblibou říká v ringu před vyprodanou arénou: „Rocka nestvořila WWF, Rocka nestvořil Vince McMahon, ani Rock sám nestvořil Rocka…To VY jste udělali Rocka!!!“ a diváci ve stoje šílí…

Nebudu vypisovat všechny tituly, jsou v záhlaví. Připomenu jen jeho feud s Mankindem, při kterém se třikrát bojovalo o WWE Title. Od roku 2001 se Rockova hvězda pomalu začíná přesouvat do Hollywoodu. Čtyři měsíce chyběl v ringu, když natáčel film Mumie se vrací. Fanoušci si ho ale příliš neužili a hned následující rok si zahrál ve filmu The Scorpion King.

Jeho účinkování v tomto snímku je zapsáno v Guinessově knize rekordů jako nejvíce honorovaný debut představitele titulní role v historii filmového průmyslu. Hned koncem roku 2002 začal Rock točit Helldorado. Rok 2003 je spojen se snímkem Be cool, kde si Rock zahrál vedle takových hvězd jako je John Travolta, Uma Thurman a Vince Vaughn. Následoval film The Rundown, který ovšem podle kritiků nebyl tak úspěšný, jak se původně očekávalo. Každopádně rok 2004 trávil Rock více v ateliérech než v ringu. „Arni“ Schwarzeneger byl zvolen guvernérem a Rock převzal role, které byly pro něj připraveny. Přesto se Rock vrátil do ringu dva týdny před WrestleManii XX a vytvořil tým s Mickem Foleym. Pro fanoušky, kteří tou dobou již pochybovali, to byla dobrá zpráva. Rock zatím ring natrvalo neopustil.

Vložil: berdana ¤