03.Březen 2010

Grilovaná cherry rajčátka ve slanině se sýrovou omáčkou

 

Potřebujeme:

20 ks cherry rajčátek, 5 plátků pancetty (možno použít i anglickou slaninu), 200 g mozzarelly, olivový olej, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání, 50 g hermelínu, 30 g eidamu, 1 lžička solamylu, bílý pepř, sůl a 4 špízové jehly

Jak na to:

Plátky pancetty (nebo slaniny) rozkrojíme podélně napůl a pevně s ní obalíme rajčátka. Mozzarellu nakrájíme na 12 stejných kousků. Vše rozdělíme na čtyři díly a střídavě napichujeme na špízové jehly - vždy po pěti kusech rajčat ve slanině a třech kusech sýra. Lehce potřeme olivovým olejem a vložíme do trouby pod gril. Grilujeme, dokud rajčata nezačnou praskat.
Mezitím v kastrůlku smícháme mléko a smetanu, zahřejeme a přidáme nastrouhaný eidam a jemně pokrájený hermelín. Za stálého míchání necháme sýry roztavit, osolíme, opepříme a vmícháme lžičku solamylu, rozmíchanou v pár lžících studené vody. Necháme přejít varem.
Špízy podáváme s jemnou sýrovou omáčkou.

Příloha:
bílé pečivo a olivy

Vložil: berdana ¤