13.Červen 2009

Hilary duff

Hilary Duff

Hilary duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary duff

Hilary duff

Hilary duff

Hilary duff

Profese: herečka, zpěvačka

Datum narození: 28.09.1987

Místo narození: Houston, USA

Znamení: Váhy

HilaryDuff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostala doznámého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček).Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzuna film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který ji pomohl ke slávěa úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v ChicagoHope, ale ve třinácti uspěla v konkurzu na Tv seriál Lizzie McGuire.Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). Vpár dílech dokonce i zpívala, a protože to nebylo vůbec špatné,rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CDSanta Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundrack kseriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takžese není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako ozávod. Po filmu "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)" následovaly filmy"Agent Cody Banks" a "Cadeth Kelly (Kadetka Kelly)". Potom skončilonatáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočitfilm "The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny)", čímž seriál LizzieMcGuire nadobro zpečetili. Mimochodem také nazpívala tři písničky proWalta Disneye - The Tiki Tiki Tiki Room, Circle Of Life a se svousestro Haylií Duff nazpívala singl k filmu Lady & Tramp - TheSiamese Cat song a také nazpívala písničky na soundtracky téměř ke všemfilmům, ve kterých si zahrála.

Hilary dokonce za film získalacenu za nejlepší teenagerovskou roli roku. Potom si založila vlastnískupinu a začala se zpěvu věnovat naplno. Na konci roku 2003 jí vyšlojiž druhé a více úspěšné album Metamorphosis a také byla nečekaněvydána deska Most Wanted, což byl takový souhrn nejhránějších písní,včetně nějakých novinek a bonusů, natáčela film "Cheaper by the Dozen(Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačkuroku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilaryina kariéra rozhodněnekončí. V roce 2004 se v kinech objevily její další filmy - "ACindrella Story (Moderní Popelka)" a "Raise Your Voice (Nikdy tonevzdávej)"a taky se na pultech objevilo nové CD - Hilary Duff, sekterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1. ledna vyšel film "Humannature (Slez ze stromu)", dále následovalo pokračování filmu "Cheaperby the Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a také film "The Perfect Man (PanBožský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" anatočila pouze film "Material Girls (Holky v balíku)", ve kterém sizahrála se svou starší sestrou Haylií Duff a také vydala CD 4EVERHilary Duff, což byla výběrovka jejich hitů a spousta remixů.

Vroce 2007 je Hilary už zase pilná jako včelička. Natočila film "War,INC.", ve kterém si zahrála popovou hvězdu, vydala album Dignity sveleúspěšnými singly Play With Fire, With Love a Stranger, kteréburcují americké hitparády a které se naprosto liší od jejichpředešlých alb - je spíš v tanečním stylu a také jeho limitovanouedici, která obsahuje i videoklipy. Dále její poslední novinkou(nejedná se ale o řadové album) je CD Unlimited, které obsahuje písně,které Hilary na svá alba nepoužila...

Vložil: berdana ¤