29.Duben 2010
  • 450 g hovězí roštěnky
  • 5 lžic červeného vína
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 velká cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • chléb
  • máslo rozetřené s česnekem
  • V míse smícháme víno, sójovou omáčku, hořčici a cukr. Přidáme maso, důkladně je opepříme a necháme marinovat. Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a vyjmeme ji. Maso vyjmeme z marinády, a smažíme je na pánvi po cibuli. Přilijeme marinádu z misky a pár minut vaříme, dokud omáčka nezačne obalovat maso. Osolíme, opepříme, uchováváme v teple.

    Opečeme chleba, potřeme ho česnekovým máslem a přkrojíme napůl. Na každý krajíček chleba lžičkou naneseme trochu cibule a proužky masa. Ozdobíme zelenými lístky a hned podáváme.

    80 minut
    Vložil: berdana ¤