50 minut (y)
Náročnost
Moučník z polohrubé mouky, vajec, cukru, másla a kakaa s krémem a jahodami.
Na těsto: | |
6 ks | vajec |
180 g | polohrubé mouky |
180 g | cukru |
50 g | másla |
20 g | kakaa |
ztužený tuk a hrubá mouka na plech | |
Na krém: | |
250 g | másla |
200 g | moučkového cukru |
120 g | měkkého tvarohu |
několik lžic mléka | |
jahody | |
strouhaná čokoláda |
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr
3. Sníh promícháme se žloutky, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec přikapáme rozpuštěné prochladlé máslo
4. Prosáté kakao promícháme s malým množstvím horké vody na kašičku a vmícháme do těsta
5. Těsto nalijeme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (170 °C)
6. Na krém ušleháme změklé máslo s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným množstvím mléka
7. Hotovým krém natřeme na studený koláč, poklademe omytými a dobře osušenými jahodami a povrch posypeme strouhanou čokoládou
8. Necháme mírně vychladit a podáváme.