03.Březen 2010

Malinová roláda

Suroviny:

4 vajíčka, 100g pískového cukru, 100g polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy.
Krém:
200g másla, 200g moučkového cukru, 1 žloutek, mražené maliny (popřípadě kompotové, odkapané), ale i jakékoliv jiné ovoce, asi půl čajového hrnku.
Kokos na obalení rolády

Postup:

Vajíčka, cukr, olej a citronovou šťávu ušleháme do husté pěny, pak přidáme mouku a opatrně promícháme. Pečící papír si mírně potřeme olejem a směs na něj vylejeme a roztáhneme do stran. Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 10 minut. Pak roládu ještě horkou stočíme i s papírem a vychladíme. Po vychladnutí sejmeme papír a natřeme krémem:
Máslo, utřeme s cukrem a žloutkem do pěny a pak přidáme rozmixované maliny. Půlkou krému natřeme roládu, a svineme ji. Zbytkem krému potřeme roládu i zvrchu a posypeme hustě kokosem ze všech stran.

Poznámka:

Recept na roládu mám ve svých receptech a krém jsem si úplně vymyslela, když jsem dělala pořádek v mrazáku a našla dózu s malinami.

Vložil: berdana ¤