Ingredience:
- 200 g marcipánové hmoty
- 1 sklenice třešní (370 ml)
- 150 g másla nebo rostlinného tuku
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- pár kapek mandlového aroma
- špetka soli
- 2 vejce
- 170 g polohrubé mouky
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce moučkového cukru
- 25 g sekaných pistácií
- 24 papírových formiček
Postup přípravy:
1. | Nejprve nahrubo nastrouháme 100 g marcipánu. Třešně necháme okapat. Změklý tuk vyšleháme do krému s cukrem, vanilkovým cukrem, mandlovým aroma a špetkou soli. Přidáme nastrouhaný marcipán a postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do krému. Nakonec do těsta zapracujeme okapané třešně. |
2. | Formu na mufiny vyložíme vždy dvěma papírovými formičkami. Do nich rozdělíme těsto. Zbylých 100 g marcipánu nakrájíme na kostičky a dáme na povrch těsta. Pečeme v troubě při mírné teplotě asi 25 minut. |
3. | Upečené mufiny necháme vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a na sekanými pistáciemi. |