17.Duben 2010

Ingredience:

  • 200 g marcipánové hmoty
  • 1 sklenice třešní (370 ml)
  • 150 g másla nebo rostlinného tuku
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • pár kapek mandlového aroma
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 170 g polohrubé mouky
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 25 g sekaných pistácií
  • 24 papírových formiček

Postup přípravy:

1.Nejprve nahrubo nastrouháme 100 g marcipánu. Třešně necháme okapat. Změklý tuk vyšleháme do krému s cukrem, vanilkovým cukrem, mandlovým aroma a špetkou soli. Přidáme nastrouhaný marcipán a postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do krému. Nakonec do těsta zapracujeme okapané třešně.
2.Formu na mufiny vyložíme vždy dvěma papírovými formičkami. Do nich rozdělíme těsto. Zbylých 100 g marcipánu nakrájíme na kostičky a dáme na povrch těsta. Pečeme v troubě při mírné teplotě asi 25 minut.
3.Upečené mufiny necháme vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a na sekanými pistáciemi.
  • Množství:

     pro 4 osoby
  • Doba přípravy:

     20 min
  • Doba vaření:

     30 min
  • Hotovo za:

     50 min
  • Vložil: berdana ¤