08.Červen 2009
Isabella ,,Bella‘‘ Swanová slaví své 18-ténarozeniny s jejím přítelem Edwardem a jeho upíří rodinou. Zatímcorozbaluje své dárky se řízne o balící papír. Ačkoli Cullenovi nepijílidskou krev, tak Jasper neodolá a zaútočí na Bellu. Edward ji sice vtu chvíli zachrání, ale v domění, že je s ním ve stálém nebezpečí se sní rozchází a odchází i se svou rodinou z Forks. Bella má velké depresea trpí. Snaží se utěšit a hodně času tráví s rodinným přítelem JacobemBlackem. Jacob se jí snaží pomoci. Bella brzy zjišťuje že, když sedostane do nebezpečných situací, tak slyší Edwardův hlas.

Začne vyhledávat nebezpečí jako je třeba jízda na motorce.Mezi tím Jacob zjišťuje, že legendy jeho předků nejsou jen staréstrašidelné rodinné historky. Jacob a jeho kamarádi z kmene Quileutůjsou opravdoví vlkodlaci, kteří se v blízkosti upíra ve vlkodlakaopravdu promění, aby mohli svůj kmen chránit. Bella tajemství Jakoba ajeho smečky však brzy odhalí. Vlkodlaci musí Bellu chránit předViktorií, která se vrátila, aby pomstila svého druha Jamese, kteréhozabil Edward.

Vlkodlaci zabijí Laurenta, který se snaží zaútočit na Bellu, aleVictorie opět uprchne. Jednou, když chce Bella opět slyšet Edwardůvhlas, zkouší skočit z vysokého útesu do vody.Chytne ji však silný proud a začne se topit a toto uvidí i ve svévidině do budoucnosti Edwardova sestra Alice. Alice předpokládá, že jeBella mrtvá a spěchá do Forks. Co však ve své vidině neviděla bylJacob, který Bellu zachránil.

Alice totiž nevidí ve svých vizích do budoucnosti vlkodlaky. Popříjezdu domů Bella zjistí, že je u nich Alice. Chce se vrátit zpět,Bella ji však přemlouvá, aby pár dnů zůstala. Alice zjišťuje, že Bellaje na tom mnohem hůř než si myslela a ještě ke všemu se ji pokoušelizabít Laurent s Victorií a kamarádí se s vlkodlaky. Při návštěvě BellyJacob zvedne telefona řekne dotyčnému, že Charlie je na pohřbu a zavěsí. Alice s Bellouzjišťují, že telefonát byl od Edwarda, který si myslí, že se Bella přiskoku z útesu zabila a že míří přímo do Itálie, kde se chce nechatzabít nejmocnější (královskou) rodinou upírů Volturiovými. Bella sAlicí se okamžitě rozhodnou vydat se za ním, aby se ho pokusilyzachránit…
Vložil: berdana ¤