10.Červen 2009
Když se v roce 2002 v záchranném centru pro zvířata v blízkostiYellowstonského parku narodil grizzly medvěd a medvědice se o nějpřestala starat, měl přírodovědec Casey Anderson dvě možnosti – mláděnechat utratit nebo se pokusit ho ochočit. Díky dlouhým procházkám aspolečným hrám se z medvídka jménem Brutus stal půltunový medvěd anavíc nejlepší přítel pana Andersona. A proto si ho také vybral jakosvědka na svou svatbu s hollywoodskou herečkou Missi Pyle. Samozřejměspolu s ostatními hosty ochutnal i svatební dort.

Starosta Jaime Negot z ekvádorského města Guayaquil našel řešení, jakse vyhnout dotěrným a podle něj také hloupým otázkám novinářů. Starostabyl v tisku dlouhodobě kritizován za svůj přístup k novinářům a otázkámsociálního zabezpečení občanů. Na poslední tiskové konferenci však všemzástupcům městské rady a novinářům představil svého papouška jakonového tiskového mluvčího. Podle starosty se novináři ptají nahlouposti a zdržují ho od práce. Papoušek bude k novinářům k dispozicipo celou běžnou pracovní dobu.

Paní Jane Barretová z města Weymouth ve Velké Británii byla překvapená,když dostala od pošty zásilku v plastikové tašce a omluvu na pozdnídoručení zásilky. Zásilka patřila panu Percy Bateman a jeho přítelkyni,kteří v domě nebydleli. Když se podívala na datum, zjistila, že dopisbyl na adresu doručen po 90 letech. Pak se jí povedlo vypátrat 85-letoudceru manželů Batemanových a dopis předala. Uvnitř bylo poděkováníjejich rodinného přítele za pozvání na večírek.

Britský ministr školství Jim Knight zavádí do praxe nové standardyvzdělávání pro žáky a studenty v celé zemi. Od svého jmenování dofunkce ministra zdůrazňuje zpřísnění hodnocení studijních výsledků, abydošlo ke zlepšení úrovně vzdělanosti. Jenže novináři našli na osobníchstránkách ministra mnoho pravopisných chyb. Je překvapující, že ministrškolství, který má akademický titul z Univerzity Cambridge, neovládápravidla pravopisu, která se učí děti ve na prvním stupni základníchškol. Po zveřejnění chyb ministr poznamenal, že si nikdo z učitelů aniprofesorů na jeho písemný projev nestěžoval.
Vložil: berdana ¤