29.Duben 2010
  • 10 špekáčků
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 feferonka
  • 500 ml vody
  • 250 ml octa
  • 5 bobkových listů
  • 8 kuliček černého pepře
  • mletý černý pepř
  • mletá paprika
  • Špekáčky oloupeme a na několika místech podélně nakrojíme. Do zářezů nasypeme mletý pepř a vsuneme proužky oloupané cibule. Zbylou cibuli nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Feferonku a papriku zbavíme semínek, papriku nakrájíme na proužky, feferonku rozkrojíme napůl. Vodu smícháme s octem, celým pepřem a bobkovým listem a nálev krátce svaříme.

    Špekáčky naskládáme do větší sklenice, proložíme je cibulí, proužky papriky a feferonkou a zalijeme horkým nálevem i s kořením tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Sklenici uzavřeme a špekáčky necháme 3 - 4 dny odležet. Každého utopence před podáváním posypeme mletou paprikou a podáváme s čerstvým chlebem nebo topinkami.

    25 minut
    Vložil: berdana ¤