17.Duben 2010

1. Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou). Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.

2. Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme. Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.

 

Delissky

Ingredience:
4 oplatky Delissa bílá, 10 dkg másla, smetana do kávy v prášku, loupané mandle, kokos

Postup přípravy: Oplatky Delissa nastrouháme, promícháme se změklým máslem a dle potřeby zahustíme smetanou do kávy. Necháme v chladu odpočinout. Z hmoty tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu a zdobíme mandlí (zapichujeme do kuličky).

Vložil: berdana ¤