Ingredience
těsto: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
krém: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, moučkový cukr cca 5 lžic, 5 lžič višňového džemu
dále: rum (není nutný), modelovací hmota (zde white icing)
Postup
Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme (190°C, cca 35 minut). Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne (lépe se pak krájí).
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Přidáme k němu změklé máslo, cukr a pořádně našleháme hladký krém. Po lžících přišleháme džem.
Vychladlou bábovku vyklopíme z formy a vodorovně několikrát prořízneme. Každou část pokapeme rumem a potřeme částí krému. Nakonec celou bábovku obmažeme krémem po povrchu a dáme ztuhnout do ledničky.
Vychlazenou bábovku potáhneme rozválenou hmotou a libovolně dozdobíme.