02.Květen 2010

Použité suroviny:

50 dkg vepřového plecka, 50 dkg kysaného zelí, 2 menší cibule, kelímek zakysané smetany, 2 lžíce kečupu, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička koření maďarský guláš, stroužek česneku, špetka majoránky, kmín, sůl, 2 lžíce hladké mouky, olej

Postup:

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a maso nakrájené na kostičky, za stálého míchání osmahneme, až maso vypustí šťávu. Přidáme sůl, kmín a trochu vody a dusíme, až je maso téměř měkké. Pak přisypeme zelí, prolisovaný česnek, gulášové koření, majoránku a dále dusíme do úplného změknutí, podle potřeby podléváme horkou vodou. Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, povaříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo

Použité koření:

paprika sladká 

maďarský guláš

majoránka  

kmín drcený 

Další vhodné koření:

gulášové koření 

česnek mletý 

česnek plátky 

paprika lahůdková 

kmín mletý 

Vložil: berdana ¤