Ingredience
4 vepřové kotlety, 500 g kysaného zelí, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, 1-2 lžičky mleté papriky, 0,5 lžičky mleté pálivé papriky, kmín, 3 stroužky česneku, 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, sádlo nebo olej
Postup
Plátky masa na obvodu nařízneme a z obou stran naklepeme. Osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme a vyndáme ven. Do výpeku přidáme posekanou cibuli a orestujeme do zesklovatění. Přisypeme papriku, poměr sladké a pálivé upravíme podle své chuti. Přidáme rozmačkaný česnek, kmín (pokud ho není dost v zelí), zelí překrájené na menší kousky a osolíme. Kdo nerad příliš kyselou chuť, může zelí propláchnout vodou. Podlijeme vývarem nebo vodou, vložíme opečené kotlety a pod pokličkou dusíme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku a toto vlijeme k poloměkkému masu. Promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme s knedlíkem.