02.Květen 2010

Použité suroviny:

1/2 litru mléka, 1 kelímek  zakysané smetany, 1 kelímek šlehačky, 1 vanilkový pudink, 1 balíček dětských piškotů, vanilkový cukr, trochu moučkového cukru, 1 plechovka kompotovaných broskví (nebo jiného kompotu, na obrázku višně), trochu rumu, kousek čokolády na ozdobu .

Postup:

V 1/2 litru mléka uvaříme pudink podle návodu a osladíme 1/2 sáčkem vanilkového cukru a asi 2 lžícemi moučkového cukru, necháme vychladnout. Mezitím ušleháme šlehačku a smícháme se zakysanou smetanou, 1/2 sáčkem vanilkového cukru a asi 2 lžícemi moučkového cukru. Do mísy nebo dortové formy vyložené alobalem naskládáme na dno piškoty, které zalijeme polovinou pudinkového krému, na to naskládáme na plátky nakrájené broskve, zalijeme půlkou smetanového krému, opět naskládáme piškoty, zalijeme zbytkem pudinku, na to rozložíme zbytek broskví a končíme druhou polovinou smetanového krému. Povrch zdobíme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou. Moučník necháme zatuhnout v ledničce nejlépe do druhého dne. 

Vložil: berdana ¤