13.Duben 2010

Ingredience:
4 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 150 g cukru krystal, 5 g kakaa
Náplň: 300 g mascarpone, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru krystal, 200 g jahod nakrájených na plátky, 1 lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy: Žloutky smícháme s cukrem a přidáme kakao. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přidáváme žloutky s cukrem a přidáme mouku. Přpravíme si 2 plechy vyložené papírem. Na každý plech dáme těsto silné asi 1 cm a pečeme asi 15 minut při teplotě 170 °C. Necháme vychladit. Náplň připravíme tak, že smetanu vyšleháme do tuha, přidáme mascarpone, krystálový a vanilkový cukr a vymícháme na hustý krém. 1. těsto potřeme krémem, přikryjeme druhým těstem, vykrajujeme pak malé koláčky, vrchní těsto ozdobíme kakaem a poklademe jahodami.

 

Vložil: berdana ¤