Ingredience:
- forma o průměru 26 cm
- 250 g marcipánu
- 150 g cukru
- dřeň z 1 vanilkového lusku
- špetka soli
- 1 vejce
- 6 žloutků
- 6 bílků
- 150 g mouky (nejlepší je hrubá mouka)
- 50 g škrobové moučky
- 60 g nasekané čokolády na vaření
- 200 g čokoládové polevy
- 20 g nasekaných pistácií
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy:
1. | Formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C. Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, vejce a žloutky utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme. |
2. | Pečeme 45 až 60 minut na druhé příčce odspodu. Upečený dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme. Ještě než poleva ztuhne posypeme dort sekanými pistáciemi. Množství:pro 8 osobDoba přípravy:30 minDoba vaření:1 hod 0 minHotovo za:1 hod 30 min |