15.Duben 2010

Ingredience:

  • forma o průměru 26 cm
  • 250 g marcipánu
  • 150 g cukru
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 150 g mouky (nejlepší je hrubá mouka)
  • 50 g škrobové moučky
  • 60 g nasekané čokolády na vaření
  • 200 g čokoládové polevy
  • 20 g nasekaných pistácií
  • máslo na vymazání formy

Postup přípravy:

1.Formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C. Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, vejce a žloutky utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme.
2.

Pečeme 45 až 60 minut na druhé příčce odspodu. Upečený dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme. Ještě než poleva ztuhne posypeme dort sekanými pistáciemi.

  • Množství:

     pro 8 osob
  • Doba přípravy:

     30 min
  • Doba vaření:

     1 hod 0 min
  • Hotovo za:

     1 hod 30 min
  • Vložil: berdana ¤