Použité suroviny:
50 dkg zadního hovězího, mrkev, petržel a celer, cibule, 1 smetana, 1 lžička hořčice, 2 lžíce hladké mouky, trošku cukru, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička polévkového koření, sůl a pepř, citrón, olej
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme naklepané osolené plátky masa a orestujeme je z obou stran. Pak přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na kostičky, vše společně osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme nové koření a bobkový list, trošku cukru a pepře a podusíme, až je maso měkké. Po celou dobu podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme, vyjmeme i bobkový list a nové koření, pak vzniklou zeleninovou šťávu rozmixujeme, znovu ji přivedeme k varu, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, polévkové koření a povaříme. Dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Zdobíme kolečky citrónu a brusinkovým kompotem (nebo rybízovou marmeládou).
Vhodná příloha: houskový knedlík
Použité koření: