10.Červen 2009
představujesoubor 78 karet.
Z toho je 22 karet Velkých Arkán, číslovaných od 0 - Blázna do 21 - Svět a 56 karet Malých Arkán.

Malá Arkána
jsou rozdělena do čtyř barev – Mince (Pentakl), Poháry, Meče a Hole - od Es poDesítky a k tomu ještě patří 16 dvorních karet - Rytíři, Královny, Králové,Princové a Princezny (v některých Tarotech se jim říká Pážata). Nejsilnějšíjsou Velká Arkána, protožepředstavují archetypy osobnosti a životní principy.

Historie tarotovýchkaret je nejasná. Někteří badatelé hledají jejich původ v Egyptě, další vIndii, Číně či Korei… V Evropě se dají doložit ve 14. století našeho letopočtu.Jejich kořeny však sahají mnohem hlouběji.

Existuje mnoho druhůtarotových karet, které mají různou symboliku a různý způsob vyobrazení - odstředověkého, až po naprosto moderní. Pokud si chcete karty pořídit, dejte přijejich pořizování především na svoje pocity, protože karty musí souznít s vašíduší a musí se vám líbit.

Tarotové karty se používají jednak k běžným výkladům na vztahy, práci,vývoj situace, zdravotní stav a jednak je můžete použít k práci na svémduchovním růstu. Ptát se můžete na současný stav i na vývoj v budoucnosti. Vněkterých výkladech se ukáže i minulost, dokonce i minulý život. Můžete sezeptat například i na to, co můžete udělat pro zlepšení své situace nebo co sestane, když se rozhodnete něco udělat. Nejtěžší je položit správně otázku. Taby měla být co nejkonkrétnější a nemá vyžadovat odpověď "ano" nebo"ne".

Výklad karet, se vždymusí řídit určitými etickými pravidly. Proto nepátrejte potom, kdy zemřete neboco vás hrozivého čeká. Uvědomte si, že síla myšlenky je veliká a může ve vásnastartovat proces, při kterém si přivoláte spoustu obtíží. Také pamatujte nato, že máte možnost svobodné volby a ne vše je bezpodmínečně předurčeno.Některé události můžete pozměnit svým rozhodnutím. Vždy je vhodnější hledatpomocí karet možnosti řešení problému a pochopení toho, co se vám právě děje,než podléhat panice a pocitu bezvýchodnosti.

Vložil: berdana ¤