03.Březen 2010
Potřebujeme:

230 g hladké mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 30 g tuku, 175 g cukru, 1/2 lžičky dřeně z vanilky, 2 vejce, 100 g javorového sirupu, 4 lžíce mléka, 250 g přebraných malin, moučkový cukr

Jak na to:

Prosijeme mouku, sodu a prášek do pečiva. Tuk utře­me s cukrem a vanilkovou dře­ní. Vmícháme vejce a sirup. Troubu předehřejeme na 180°C. Do tukové hmoty mícháme mouku se sodou, práškem do pečiva společně s mlékem. Těstem naplníme papírové formičky a do každé vmáčkneme 1 - 2 maliny. Bochánky pečeme 25 - 30 min., pak do těsta zapíchne­me špejli nebo párátko a vy­táhneme je. Pokud na špejli ulpí kousky těsta, pečeme v troubě ještě 5 min. Vanilkové bochánky vyjme­me z trouby a ještě teplé ozdobíme zbývajícími malina­mi, příp. poprášíme moučko­vým cukrem

Vložil: berdana ¤