13.Duben 2010

Ingredience

280 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 80 g krystalového cukru, 40 g rozpuštěného másla, 500 g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí
náplň: 200 g vanilmixu, 2 lžíce rumu, 600 ml vody
na potření: 1 vejce, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžíce mléka

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.

Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník, potřeme polovinou náplně a smotáme jako roládu.

Ostrým nožem krájíme na kolečka 2 cm silná a klademe na plech vyložený papírem na pečení.

Na plechu necháme asi 15 minut nakynout a potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a cukrem.

Pečeme při 180°C přibližně 20 minut.

Jinou náplň zatím nemám vyzkoušenou, ale myslím si, že by se mohla úspěšně použít i tvarohová nebo maková, případně jiná.

Vanilkové šnekyVanilkové šnekyVanilkové šnekyVanilkové šnekyVanilkové šnekyVanilkové šnekyVanilkové šneky 

Vložil: berdana ¤