Suroviny
- 500 g vepřové panenky
- 250 g žampionů
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce oleje
- 130 ml smetany
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání pekáčku
- 3 žloutky
- 80 g másla
- 100 g strouhaného eidamu
- 2 lžíce mouky
- šťáva z poloviny citronu
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 250 ml mléka
- sůl
- pepř
Omyté a osušená maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla a medailonky do něj naskládáme. Ve výpeku po medailoncích podusíme sloupnuté a na plátky nakrájené žampiony, přidáme rajský protlak a smetanu a necháme přejít varem. Vzniklou houbovou směs nalijeme na medailonky v pekáčku.
Na sýrovou omáčku ušleháme mléko se žloutky, přidáme worcesterskou omáčku, nastrouhaný sýr, mouku, máslo a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí. Nakonec sýrovou omáčku ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a zalijeme jí připravené medailonky.
Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova. Podáváme s vařenými bramborami sypanými nasekanou petrželkou.