29.Duben 2010

Suroviny

  • 500 g vepřové panenky
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 130 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání pekáčku
Sýrová omáčka:
  • 3 žloutky
  • 80 g másla
  • 100 g strouhaného eidamu
  • 2 lžíce mouky
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 250 ml mléka
  • sůl
  • pepř

Omyté a osušená maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla a medailonky do něj naskládáme. Ve výpeku po medailoncích podusíme sloupnuté a na plátky nakrájené žampiony, přidáme rajský protlak a smetanu a necháme přejít varem. Vzniklou houbovou směs nalijeme na medailonky v pekáčku.

Na sýrovou omáčku ušleháme mléko se žloutky, přidáme worcesterskou omáčku, nastrouhaný sýr, mouku, máslo a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí. Nakonec sýrovou omáčku ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a zalijeme jí připravené medailonky.

Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova. Podáváme s vařenými bramborami sypanými nasekanou petrželkou.

60 minut
Vložil: berdana ¤