Indické kuře | ..řekne se Kuře..

26. Indické kuře
Kuře, bílý jogurt, cibule, muškát, skořice, pepř, bobkový list, hřebíček, česnek, paprika (koření), kečup, sůl.
Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Pak na pánvi zpěníme cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rozetřený česnek, sladkou papriku a kečup. Povaříme a servírujeme. Příloha: rýže.

27. Indické kari kuře
1 kuře, sůl, 1 cibule, 2 stroučky česneku, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžička zázvoru, 2 lžičky kari, 1 lžíce kečupu.
Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, posolíme a opečeme na tuku. Přidáme na jiné pánvi osmaženou cibuli, třený česnek a koření. Podlijeme 2 dl vody a dusíme. Dochutíme kečupem a worchesterem.

28. Tatranské kuře
Kuře, žampióny, cibule, pórek, vepřová šťáva, sýr eidam, solamyl, olej, sůl, petržel, rajče, bramborákové těsto, anglická slanina.
Kuře vykostíme a bez kůže nakrájíme na drobné kousky, smícháme se solí a solamylem, a na opečeme na oleji. Přidáme žampióny, orestujeme, zasypeme drobně pokrájenou cibulí a pórkem a podusíme. Z bramborákového těsta vyrobíme malé bramboráčky. Bramboráčky dáme do zapékací misky (vždy 1 porce po 3 kolečka), posypeme masem, přikryjeme plátkem slaniny, zasypeme sýrem a krátce zapečeme. Podáváme zdobené petrželkou a rajčaty.

29. Indiánské kuře
Kuře, grilovací koření, cibule, jablko, celer, sůl, máslo, brusinkový nebo rybízový kompot.
Kuře potřeme vně i uvnitř grilovacím kořením. Naplníme na osminky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme, vložíme na pekáč. Rozpustíme máslo a smícháme s grilovacím kořením. Částí podléváme, částí během pečení potíráme. Podáváme s kompotem. Příloha: knedlík, brambory.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy