játrový dortíček | Recepty
Na svojí cestě životem člověka vítr zavěje na ruzná místa.
Taky jsem se dostal do příjemné společnosti,zajímavých lidiček,do naší stovežaté..Prahy.
Ochutnal jsem tam Ukrajinskou kuchyni a chci se podělit o jeden moc fajnový receptík.Je pravda že jeho příprava je celkem náročná ale stojí trocha námahy za velice příjemný chuťový i vizuální efekt......
Jedná se o klasickou palačinku,jen v národních barvách chutové ukrajiny.
Těsto pripravime klasicky jako na palačinky.(vajicko,hladká mouka,sůl).Práve v tom je ten trik že slané palačnky u nás nejdou.Do tech palačinek přidáš asi stopadesát gramů namletých jater.říkáš divné?Na vrch jeste na drobno osmaženou cibulku Ano je to zvláštní.Palačinky připravíme obvyklým způsobem,nejlépe na sádle.Necháme vychladnout a mezi tím si připravíme náplň do dortíku.Je to směs majonézy a třeného česneku.Já osobně tuhle kombinaci miluju,ale nebráním se kombinaci třeba z křenem,taveným sýrem,zelené sekané petželce,nebo šnitliku.Pro barvu lze pouzit treba na drobno nakrájenou papriku.Všeho dáváme AD LIBITTUM!!!tedy dle chuti i potřeby.Dulezité je se nebát a pustit svoji fantazii z uzdy.Vysledek bude potom nejen krásný na pohled ale i chuťové pohárky dostanou svou lekci do života.Na vrch muzeme celý dortík posypat strouhaným stvrdým sýrem,nejlepe aspoň dvěma druhy.
Příloha může být a nemusí.Já osobně preferuji všechnu zeleninu jak o rajčata,okurky,klidně cibuli.Je to na společnosti a chuti.Dají se přiložit vsechny druhy zelninových salátů.Já osobně bych tedy udělal salát z kysaného zelí a cibulí.
Nezbyvá než jen popřát dobrou chuť...!!!!
TENTO RECEPT JSEM ZVEŘNIL SE SOUHLASEM JEHO AUTORKY:
Je to bezva holka,velice příjemná a jiste Vám poradí v přípravě nejen dalsích chuťovek:
http://profil.lide.cz/l.j.a.l.j.a/profil/