Kuře a bramborák | ..řekne se Kuře..

112. Kuřecí bašta s bramboráčky
300g masa, pepř, sůl, kari, 2 žloutky, 4 lžíce oleje, 4 lžičky sójové omáčky, 1 lžička solamylu, 1 feferonka, 1 cibule.
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními surovinami a necháme 24 hodin odležet. Opečeme na oleji a podáváme obložené malými nekořeněnými bramboráčky.

113. Kuřecí jehly
400g kuřecího masa bez kostí, 12 malých hlaviček hub, 1 párek, 1 paprika, 60g slaniny, sůl, olej, mletá sladká i pálivá paprika.
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a nakrájíme na čtverečky. Osolíme a posypeme paprikou. Papriku a slaninu nakrájíme na tenké čtverečky, párek na šestiny a vše střídavě napícháme na jehly. Maso, houby a papriku potřeme olejem a opékáme na grilu nebo na pánvi. Podáváme s pečenými bramborovými plátky a zeleninovým salátem.

114. Kuřecí tajemství
Kuřecí řízky, banány, hladkou mouku, vejce a strouhanku na obalení, tuk na smažení, sůl, špetku pepře.
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme vhodně uříznutý kousek banánu, svineme jako Španělského ptáčka a zajistíme párátkem. Obalíme v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném v troše mléka a ve strouhance. Na dobře rozehřátém tuku osmažíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Můžeme přidat různé dušené zeleninové směsi nebo salát ze syrové zeleniny.

115. Kuřecí saté
400g kuřecího masa, cibuli, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce kari, sůl, 2 lžíce oleje, 3 lžičky pokrájených arašídů.
Maso nakrájíme na menší kousky, smícháme s rozkrájenými cibulí a česnekem, kořením a olejem. Necháme 2 h v chladu odležet, osolíme a zprudka opékáme na pánvi na oleji. Podáváme s rýží a s miskou pokrájených osolených a opepřených rajčat, sardelovou pastou, dílky citrónu a kokosovým mlékem (strouhaný kokos smíchaný s kondenzovaným mlékem). Nakonec posypeme opraženými arašídy.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy