Kuře na banánu | ..řekne se Kuře..

48. Kuře s banány č. 1
Kuře, sůl, pepř, banány, mouka, petrželka.
Na oleji osmahneme na kousky nakrájené kuře, osolíme, opečeme, zalijeme vodou a dusíme. Přidáme nakrájené banány, okořeníme pepřem, zaprášíme moukou a na otevřené pánvi opékáme doměkka. Před dopečením přidáme nadrobno nakrájenou petrželku. Příloha: brambory.

49. Kuře s banány č. 2
1 kuře, 2 banány, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžička mletého zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, sůl.
Kuře rozdělíme na 4 porce, dáme do pekáčku, podlijeme šálkem vody, osolíme, posypeme zázvorem a pokapeme sójovou omáčkou. Během dušení občas podléváme, až je kuře téměř měkké, potom přidáme na tenká kolečka nakrájené banány. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou, rozpuštěnou v trošce vody. Ještě krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenou rýží a kompotem.

50. Kuře s hráškem č. 1
Kuře, cibule, mouka, vývar, víno, sůl, pepř, špetka muškátu, zelený hrášek.
Kousky kuřete osmahneme na tuku, vyjmeme. Pak osmahneme dozlatova cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem, rozmícháme. Přidáme kousky kuřete, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, dusíme doměkka. Mezitím uvaříme zelený hrášek. Hotové kuře přelijeme scezenou šťávou a obložíme hráškem. Příloha: hranolky, brambory, rýže.

51. Kuře s hráškem č. 2
2 porce kuřete, 250g zmrazeného hrášku, 10g másla, kousek cibule, mletý pepř, sůl.
Porce kuřete osolíme, opepříme, vložíme na drobně pokrájenou cibuli, hned podlijeme malým množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou. Když kuře téměř změkne, přidáme hrášek a dusíme dále, až kuře i hrášek změknou. V hotovém pokrmu má být téměř všechna voda ze šťávy odpařená. Podáváme s rýží nebo brambory.

52. Kuře dušené s hráškem
1 kuře, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, sůl, pepř, mletá sladká paprika, 2 velké cibule, tuk (olej) pod cibulku.
Kuře očistíme, omyjeme a osušíme, pokrájíme na porce nebo větší kostky bez kostí a dáme opéci na předem lehce osmahlou pokrájenou cibuli. Okořeníme, osolíme, podlijeme a dusíme pod pokličkou do měkka. Zvlášť v kastrolku na kousku másla prohřejeme okapaný hrášek z konzervy a na talíři přidáme k porcím masa. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy