Kuře na pomeraních | ..řekne se Kuře..

60. Kuře s pomerančem a vlašským ořechem.
1 střední kuře, půl lžičky mletého pepře, 1 a půl lžíce sádla, šálek pomerančové šťávy, 1 a půl šálku cukru, 1 pomeranč, půl šálku vlašských ořechů.
Z čínské kuchyně - Očištěné, omyté a osušené kuře potřeme solí rozmíchanou s pepřem a opečeme na tuku dozlatova. Potom je přikryjeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Měkké vyjmeme, necháme okapat a dáme do tepla na mísu. Do tuku po opékání kuřete přidáme pomerančovou šťávu, cukr, kostky pomeranče bez jader a rychle povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, opepříme a nalijeme na kuře a všechno posypeme vlašskými ořechy (můžeme použít i pražené mandle).

61. Kuře s ořechy
1 kuře, 80g másla, 1 cibuli, 1 lžíce hladké mouky, 100g vyloupaných vlašských ořechů, 1 žloutek, 4 lžíce smetany, trocha citrónové šťávy.
Kuře naporcujeme a osolíme. Nakrájenou cibuli osmažíme na části másla, přidáme kuřecí porce a ze všech stran je krátce opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme. Dle potřeby ještě podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu zaprášíme moukou, přidáme zbytek másla, trochu naředíme horkou vodou a provaříme. Pak přimícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, ochutíme citrónovou šťávou a procedíme na kuřecí maso. Již nevaříme, pouze necháme maso prohřát. Nakonec jednotlivé porce kuřete posypeme sekanými ořechy a třeba i řeřichovými lístky.

62. Kuře s ořechovou omáčkou
1 kuře, 100g másla (máslo rozdělíme a na větší části osmahneme cibuli - zbytek použijeme později), 1 cibule, šťáva z citrónu, 100g vlašských ořechů (vyloupaných), 1 dl smetany, 1 žloutek, 1 lžíce hladké mouky, sůl.
Očištěné a omyté kuře rozkrájíme na porce, které ze všech stran osolíme a opečeme na zpěněné nadrobno pokrájené cibuli. Pak podlijeme horkou vodou nebo kuřecím vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka. Maso přendáme na nahřátý talíř, šťávu zaprášíme moukou, doplníme zbylým máslem, podlijeme horkou vodou, povaříme a dochutíme nadrobno rozsekanými ořechy a citrónovou šťávou. Nakonec zjemníme smetanou rozšlehanou se žloutkem a nalijeme na kuřecí porce.

63. Kuře s vinnou omáčkou
1 kuře, 70g másla, 150g celeru, mrkve a petržele, hladká mouka, 1/8 l bílého vína, muškátový květ, 1 citrón, cukr, 2 žloutky, 2 dl smetany.
Ma másle osmahneme zeleninu a vložíme osolené čtvrtky kuřete. Za podlévání dusíme asi 40 min. Maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, přidáme muškátový květ, nastrouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Dochutíme cukrem a povaříme 6 min. Nakonec zamícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky. Již nevaříme. Vložíme maso a necháme prohřát.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy