kuře pro mlsné jazýčky | ..řekne se Kuře..

13. Kuře pro mlsné jazýčky
Nachystáme si ruličky - na plátek šunky dáme plátek sýra, na sýr plátek anglické slaniny a stočíme. Těmito ruličkami vyplníme kuře a můžeme je dát i pod kůži kuřete, kterou pak zašijeme. Kuře posolíme a dáme péci do mírně vyhřáté trouby, bez tuku, bez vody. Po 45 min. pečení potřeme rozpuštěným máslem s grilovacím kořením, aby vznikla křupavá kůžička. Doba pečení je podle velikosti kuřete, asi 1,5 hod.

14. Kuře podle Judity
500g kuřecích prsíček, 2 kolečka zavařeného ananasu nebo stejné množství kostiček, 1 dl šťávy z kompotu, sůl, pepř, lžíce sójové omáčky, lžíce oleje, půl lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku.
Kuřecí prsíčka mírně osolíme (dle slanosti sójové omáčky), opepříme, potřeme olejem, a na zbytku oleje opečeme. Přidáme krájený ananas, chvíli dusíme, pak maso vyndáme, a do vypečené šťávy přidáme utřený česnek. Vlijeme mouku rozkvedlanou v ananasové šťávě, zakápneme sójovou omáčkou a povaříme až zhoustne. Jako koření lze přidat rozmarýn. Šťávou přelijeme porce masa a podáváme. Jako příloha je rýže.

15. Pečené kuře v zelenině
2 porce pečeného kuřete, 1 cibule, 2 lžičky oleje, 50g netučného párku nebo drůbežího salámu, mletá sladká paprika, 300g rajčat, 150g vařeného květáku, 2 sterilované okurky, sůl, sójová omáčka, trocha šťávy z pečeného kuřete, petrželka.
Z porcí kuřete odstraníme větší kosti, maso nakrájíme na kousky, párek na tenká kolečka (salám na kostičky), rajčata ponoříme na 10 sekund do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na dílky, květák rozebereme na růžičky, okurky nakrájíme na kolečka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, po zpěnění hned vmícháme rajčata a krátce podusíme. Osolíme je, přidáme uzeninu, květák, okurky, sůl, sójovou omáčku, usekanou petrželku a krátce podusíme. Připravené kuře prohřejeme ve šťáve od pečení, přidáme je k zelenině a vše ještě krátce podusíme.

16. Pečené kuře s ranou zeleninou
1 kuře, sůl, 150g zeleniny (mrkev, celer, petržel, pórek, kedluben), 2 lžíce oleje, 2 mladé cibulky.
Kuře osolíme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Kuře naplníme zeleninou, zašijeme a pečeme.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy