Kuřecí pilaf | ..řekne se Kuře..

126. Kuřecí pilaf (Kotopulo pilafi)
300g vařených kuřecích prsíček, 300g rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sklenka kuřecího vývaru, 2 lžíce olivového oleje, lžíce protlaku, petrželová nať, pepř a sůl.
Cibuli nadrobno nasekáme, maso pokrájíme a spolu s rozsekaným česnekem osmahneme na oleji. Předem na 15 minut namočenou, pak dobře propláchnutou a okapanou rýži přidáme k masu a za stálého míchání podusíme. Zalijeme vývarem a vodou tak, aby tekutina bylo dvakrát tolik jako rýže. Na mírném ohni už bez míchání dovaříme. Ochutíme zbylými surovinami a podáváme.

127. Kuřecí medailónky se sýrem
1 porce kuřecích prsíček, sůl, hladká mouka, 2 vejce, lžíce solamylu, 50 g tvrdého sýra, olej, hranolky.
Porce kuřecích prsíček naklepeme, mírně osolíme, obalíme v hladké mouce a pak v těstíčku ze 2 vajec, lžíce hladké mouky, lžičky solamylu a 50g strouhaného sýra. Namočené medailónky smažíme v rozpáleném oleji do červena. Podáváme s hranolky a velkou zeleninovou oblohou.

128. Kuřecí řízky Ondráš
Připravíme si těstíčko z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, lžíce strouhanky, 2 lžic hladké mouky a 2 vajec jako na bramborák. Porce kuřecích stehýnek naklepeme, mírně osolíme, obalíme v hladké mouce a pak bramborovém těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Ze zbytku bramborového těsta usmažíme na pánvi malé bramboráčky, které podáváme k řízkům. Přidáme oblohu nebo zeleninový salát.

129. Kuřecí řízky s banány
4 kuřecí řízky, 2 banány, 1/2 dl rumu a 4 plátky šunky. Banány se rozpůlí a nechají ještě chvíli v rumu. Pak se zabalí do šunky a řízků. Válečky se obalí a smaží se jako řízky.

130. Kuřecí řízky se sýrem
4 řízky z kuřecích prsou, 4 plátky sýra, 2 lžíce bylinkového másla, vejce, sůl, hladkou mouku a strouhanku na obalení a olej na smažení.
Do lehce naklepaných řízku nařízneme z boku kapsu, vytřeme půl lžící másla a vložíme plátek sýra. Sepneme párátkem, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance (můžeme ji smíchat se lžící strouhaného sýra). Smažíme zvolna na rozehřátém oleji. Podáváme s vařenými bramborami sypanými petrželkou. Místo bylinkového másla je možno použít hořčici nebo kečup.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy