Kuřecí prsa na pomernačích | ..řekne se Kuře..

160. Kuřecí prsíčka s pomeranči a koriandrem
600g kuřecích prsíček, 2 oloupané pomeranče, 1 lžička tlučeného koriandru, 1 lžíce sekaných mandlí, 1 dl dezertního vína, 1 lžička Glutasolu, 1 lžička škrobové moučky, špetka soli, 3 lžíce oleje.
Maso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme, obalíme v škrobové moučce a prudce osmažíme na oleji. Olej slijeme, přidáme plátky pomeranče, koriandr, mandle, Glutasol a víno. Už jen krátce podusíme a podáváme s rýží nebo těstovinami.
161. Kuřecí prsíčka s brambory
4 porce z kuřecích prs (600g), 500g brambor, 2 středně velké cibule, 1 mrkev, 50g anglické slaniny, pepř, sůl, máslo na potření.
4 čtverce alobalu potřeme máslem, Na každý položíme mírně osolený plát kuřecího masa. Na něj poklademe oloupané, na kolečka pokrájené brambory, posypeme strouhanou cibulí i strouhanou mrkví, znovu osolíme, opepříme, přidáme plátky slaniny a zabalíme. Pečeme 30 minut při 200O C.

162. Kuřecí prsíčka s ananasem a mandlemi
Kuřecí prsíčka naklepeme a obalíme v mouce, po obou stranách osmahneme na oleji. Vložíme do alobalu, poklademe okapaným ananasem a nasekanými mandlemi, zakapeme rozpuštěnou Ramou. Zabalíme a dáme asi na 20 minut zapéci. Podáváme s bramborem.

163. Kuřecí prsíčka se sýrem
Kuřecí prsíčka, vegeta, olej, sýr Eidam, 1 dl šlehačky, mléko.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, promícháme s vegetou a necháme odležet. Osmažíme na horkém oleji, odstavíme a slijeme tuk. Znovu rozpálíme, vlijeme šlehačku, počkáme, až začne vřít, zasypeme jemně strouhaným sýrem, necháme rozpustit do omáčkové hustoty, v případě potřeby zředíme moukou.

164. Kuřecí prsíčka se špenátem
150g pohanky. 3/4 l zeleninového vývaru, 300g čerstvého špenátu, 100g žampiónů, 1 mrkev, 150g kuřecích prsíček, 1 svazeček pažitky, 1 lžíce medu, 6 lžic octa, sůl, pepř, 8 lžic ořechového oleje.
Pohanku vysypeme do vařícího vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat. Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme a opékáme 10 minut po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a na tuku krátce osmahneme plátky žampiónů. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Omyté listy špenátu, maso nakrájené na nudličky, žampióny a nabobtnalou pohanku urovnáme na talíře a bohatě zakapeme zálivkou.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy