Kuřecí stehýnka | ..řekne se Kuře..

135. Kuřecí stehýnka Ňam - Ňam
Kuřecí stehýnka, brambory, mouka, strouhanka, vejce, olej, sůl, sójová omáčka (kari).
Kuřecí stehýnka zbavíme dlouhé kosti (od kolena dolů), nasolíme a přes noc naložíme do koření. Přidáme podle chuti: kari, divoké koření, sójovou omáčku, trochu tabasca atd. Druhý den je obalíme jako vídeňský řízek a rychle osmažíme na oleji. Do pekáče dáme trochu oleje a dno pokryjeme vrstvou na plátky nakrájených, neoloupaných syrových brambor. Naklademe na ně osmažená stehýnka, přikryjeme pokličkou a necháme v troubě dopéci. Za půl hodiny stehýnka nad párou z brambor krásně změknou.

136. Kuřecí stehýnka se šunkou
4 kuřecí stehýnka, 100g šunky, 1 cibule, kousek másla, olej, hladká mouka, smetana, hořčice, majonéza, vegeta, mletý pepř, sladká paprika, sůl.
Kuřecí stehýnka vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Do masa uděláme kapsičku a dovnitř vložíme kousek másla obaleného plátkem šunky. Hladkou mouku smícháme s vegetou, solí, pepřem a paprikou. Stehýnka v této směsi obalíme a zprudka opečeme na oleji. Do vymaštěného pekáčku dáme nakrájenou cibuli, na ni vložíme stehýnka a pečeme asi hodinu. Podle potřeby podlijeme a během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Upečená stehna vyjmeme, výpek zaprášíme zbylou směsí na obalování, ještě podlijeme vývarem z kostí, povaříme a prolisujeme přes sítko, aby byla omáčka hladká. Dochutíme smetanou, hořčicí a majonézou, promícháme, ale nevaříme. Stehýnka na talíři přelijeme omáčkou a posypeme drobně nakrájenou šunkou. Příloha: vařené brambory nebo bramborové hranolky, zeleninová obloha a salát z čínského zelí.

137. Kuřecí stehýnka pečená v pikantní strouhance
4 zadní čtvrtky kuřete, 4 stroužky česneku, na obalení: 1/2 šálku přesáté strouhanky, 2 lžíce opražených pšeničných klíčků, 2 lžíce parmazánu, 1/2 lžičky mleté papriky, po 1/4 lžičce sušeného oregana, rozmarýny a tymiánu, sůl a pepř podle chuti.
Všechny přísady na obalení smícháme v mikroténovém sáčku. Každou porci vložíme do sáčku, pevně uzavřeme a protřepáváme, dokud není obalena ze všech stran. Přebytečnou strouhanku oklepeme, kuře rozložíme na plech po třený olivovým olejem kulatou stranou dolů a povrch posypeme drceným česnekem. Pečeme asi 25 minut v horní třetině trouby, pak porce opatrně uvolníme, obrátíme a dopečeme.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy