labužnické kuře | ..řekne se Kuře..

40. Pikantní labužnické kuře
1 menší kuře (1 kg), 1 polévková lžíce oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vegety, šťáva z poloviny citrónu, špetka soli, špetka oregana a 1 lžíce petrželky.
Připravíme si marinádu a jednotlivé porce kuřete jí potřeme. Zabalíme do mikroténové fólie a dáme nejméně na 1 hod. do lednice. Pak porce naskládáme do pekáče, poklademe asi 2 lžícemi másla a dáme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení kuře zpočátku podléváme 2 dl vývaru z drůbků. Potom jej poléváme výpekem. Po 20 min. teplotu zmírníme a pečeme dozlatova.

41. Pikantní kuře s kysaným zelím
500g vykostěného kuřecího masa, 250g kysaného zelí, 3 stroužky česneku, sůl (není-li zelí příliš slané, jinak nesolíme), pálivá paprika, 1 lžíce cukru, špetka mletého zázvoru, 2 lžíce sádla.
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky a osmahneme na troše sádla. Okořeníme a dáme stranou do tepla. Mezitím na zbylém sádle podusíme zelí s cukrem doměkka. Pak do něj vmícháme maso a ještě společně asi 5 minut dusíme. Pak necháme pár minut pod pokličkou a podáváme s dušenou rýží.

42. Netradiční obalované kuře
Pro 4 osoby - 4 kusy kuřecích noh bez kůže, 120 ml bílého jogurtu, 40 g ovesných vloček, 45 ml mléka, 3 lžičky hořčice, 3 lžičky čerstvé, anebo sušené zelené petrželky či tymiánu, sůl, pepř dle chuti.
Předehřejeme troubu na 200 stupňu Celsia. Smícháme mléko se dvěma lžičkami hořčice, solí, pepřem a potřeme připravené kuře, které pak obalujeme v ovesných vločkách. Připravené obalené kuře pečeme do zlatova na plechu asi 40 minut. Tak dlouho, až z kuřete nevytéká růžová šťáva. Rozmícháme bílý jogur s jednou lžičkou hořčice, nasekanou zelenou petrželkou či tymiánem, dochutíme solí a pepřem dle chuti. Servírujeme s pečeným kuřetem a vaší oblíbenou přílohou.

43. Sváteční kuře se sýrem
1 kuře, šťáva z citronu, 200g eidamu, tuk na smažení, sůl, pepř, hladká mouka podle potřeby, zelená petrželka.
Maso z prsíček, stehen a boků oddělíme od kosti, ukrojíme na řízky, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a přikryté mikrotenovou fólií dáme do chladna odležet. Sýr nastrouháme. Pak kuřecí řízečky obalíme v mouce, prudce osmažíme na rozpáleném tuku po obou stranách a ještě za horka posypeme hrstí strouhaného sýra. Ihned podáváme ozdobené zelenou petrželkou, doplněné vařenými brambory a zeleninovým salátem nebo kompotem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy