Maroko kuře | ..řekne se Kuře..

96. Kuře na marocký způsob "Mešui"
Kuře i droby umyjeme a osušíme. Droby vložíme zpět do kuřete, které ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme zázvorem a šafránem. Poklademe na něj kousky másla a pak je vložíme do vyššího hrnce, přilijeme 3,5 dl vody. Na středním plameni vaříme asi hodinu, během varu kuře pravidelně obracíme. Po hodině jej vyjmeme z vývaru, rozsekáme na porce a necháme vychladnout. Mezitím namícháme jednu polévkovou lžíci pálivé papriky a jednu kávovou lžičku kuminu - římského kmínu (v nouzi stačí i klasický kmín) s 50g rozpuštěného másla. Osolíme. Omáčkou potíráme jednotlivé porce kuřete, které pak poklademe na gril a upečeme do zlatova. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

97. Kuře na rozmarýnu
Pro 4 osoby - 2 kuřata, sůl, pepř, sladká paprika, petrželka, snítka čerstvé rozmarýny, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla.
Kuřata potřeme vně i uvnitř solí, pepřem a paprikou a dovnitř vložíme po snítce petrželky. Rozmarýnu rozlámeme na menší kousky a vsuneme pod kůži na prsou a na stehnech. Na pekáči rozehřejeme olej, kuřata v něm zprudka opečeme z obou stran, pak je položíme na záda a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut doměkka. Kuřata vyjmeme a rozdělíme na poloviny. Vypečenou šťávu dolijeme vodou, krátce povaříme, zjemníme máslem a přecedíme na kuřata. Podáváme s bramborem nebo s rýží.

98. Kuře na pomerančích č. 1
1 středně velké kuře, 3 pomeranče, 150g rostlinného oleje, lžíce medu, sůl.
Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme, zevnitř potřeme částí medu a vložíme do něj oloupaný pomeranč. Dám e do pekáče a olejem a vodou a upečeme. Během pečení poléváme kuře šťávou. Hotové kuře dáme na mísu, obložíme ho kolečky pomeranče. Do šťávy z kuřete přidáme šťávu z třetího pomeranče, promícháme, přecedíme a podáváme samostatně v omáčníku. Ke kuřeti podáváme rýži.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy