Plněná prsíčka | ..řekne se Kuře..

169. Plněná kuřecí prsíčka č. 3
Pro 2 osoby - 2 řízky z kuřecích prsou nebo 4 menší, 4 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžíce másla, 50g strouhané Nivy, 100g strouhaného ementálu, šťáva z poloviny citrónu, tuk na pečení, sůl a pepř.
Začneme přípravou sýrového překvapení. Máslo utřeme do pěny, vmícháme strouhanou Nivu a ementál, ochutíme citrónovou šťávou, a třeme dohladka. Pak dáme vychladit směs do ledničky. Když pěkně ztuhne, uděláme z ní válečky nebo nakrájíme tenké hranolky. Kuřecí řízečky rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté do řízků vložíme hranolek nebo váleček ze sýrové hmoty, sepneme párátky nebo speciálním pérkem, a v rozehřátém tuku po obou stranách opečeme. Pak dáme do předehřáté trouby dopéci. Podáváme s bramborem a kompotem.

170. Plněná kuřecí prsíčka č. 4
1 kg kuřecích prsíček, 150g šunky, 150g eidamu, 100g žampiónu, lžíce másla, 1 dl bílého vína, sůl, lžíce hladké mouku, 2 lžíce oleje.
Kuřecí prsíčka nakrájíme, naklepeme, osolíme, pokryjeme plátkem šunky, plátkem sýra, přeložíme, okraje sklepneme paličkou (můžeme sepnout párátkem), lehce poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Do výpeku přidáme pokrájené žampióny a máslo, podusíme a zastříkneme bílým vínem. Podáváme se zeleninou a bramborovými kroketami.

171. Pikantní kuřecí prsíčka
Připravíme si tolik porcí kuřecích prsíček, kolik čekáme hostů. Pak si připravíme marinádu z oleje, vinného octa, sojové omáčky, tymiánu, pálivé papriky, rozetřeného česneku, jemně pokrájené cibule, trochy hořčice, kečupu a soli. Osušené maso osolíme a potřeme směsí a dáme do ledničky pod pokličkou asi na 2 -3 hodiny marinovat. Na rozpálený gril pokládáme porce a často je potíráme marinádou. Obracíme a asi za čtvrt hodiny můžeme prsíčka konzumovat.

172. Pikantní kuřecí řízky
4 kuřecí řízky, 2 stroužky česneku, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, mletý zázvor, hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka, ztužený tuk na smažení.
Kuřecí řízky naklepeme a po obou stranách potřeme směsí česneku utřeného se solí a kořením. Necháme několik hodin v chladu odležet, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a strouhance a po obou stranách pozvolna do zlatova usmažíme. Podáváme s vařenými brambory a se salátem nebo kompotem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy