Prsíčka se šunkou | ..řekne se Kuře..

165. Kuřecí prsíčka se šunkou
Podle Yukiko Sawa - 200g kuřecích prsíček, 2 bílky, 4 lžíce rostlinného oleje, 50g šunky. 2 dl bílého vína, 1 lžička soli, trochu tymiánu.
Maso z kuřecích prsíček pokrájíme na tenké plátky, promícháme s bílky, opečeme na oleji doměkka a položíme na vyhřátý talíř. Rozpálíme další část oleje, přidáme tenké plátky šunky a opečeme ji. Potom vše pokapeme vařící vodou s bílým vínem, osolíme, okořeníme tymiánem, přidáme plátky kuřecího masa a za stálého míchání necháme přejít varem. Jako přílohu podáváme rýži.

166. Kuřecí prsíčka plněná hermelínem
Prsíčka, hermelín, sůl, olej, bílé víno, šlehačka, bílý pepř, citrón, provensálské koření, loupané mandle.
Kuřecí prsíčka nakrojíme do kapsy, mírně naklepeme, vložíme trojúhelníček hermelínu, několik mandliček, mírně zaklepneme a smažíme. Kousek másla rozpustíme, zaprášíme hladkou moukou, zapěníme, zalijeme šlehačkou a mírně provaříme. Nakonec přilijeme víno, přidáme provensálské koření, sekané mandle a výpek z masa. Zavaříme a omáčkou zaléváme prsíčka na talíři.

167. Plněná kuřecí prsíčka č. 1
4 porce kuřecích prsíček, 100g tvrdého sýra, 75g jader vlašských ořechů, 1 lžíce sekané petrželové natě, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 5 lžic mléka, 50g oleje, 50g másla, 75g hladké mouky.
Kuřecí prsíčka zbavíme kůže, kostí a zlehka je naklepeme. Prořízneme do nich kapsu a naplníme ji směsí ze strouhaného sýra, petrželky a drcených jader ořechů. Otvor spíchneme párátkem. Osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaných vajec s mlékem a opečeme na oleji. Přidáme máslo a zvolna dusíme. Podáváme s dušenou rýží.

168. Plněná kuřecí prsíčka č. 2
Pro 4 osoby - 4 porce kuřecích prsou, sůl, pepř, 100g šunky, 50g sýra, rozmarýn, zelená petrželka, mouka, 2 vejce, asi 1 dl mléka nebo piva, strouhanka.
Celková doba přípravy 40 minut. Doba fritování 6-7 minut. Teplota 170OC.
Každou porci kuřete opatrně vykostíme, rozřízneme tak, aby vznikla kapsa. Všechny porce naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, sýr nastrouháme najemno. Sýr smícháme se šunkou, nasekaným rozmarýnem a petrželkou. Směsí naplníme všechny kapsy. Uzavřeme je párátky nebo zašijeme nití. Jednotlivé porce obalíme nejprve v mouce, potom ve vejcích smíchaných s mlékem nebo pivem a nakonec ve strouhance. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na požadovanou teplotu a obalená kuřecí prsa fritujeme dozlatova. Plněná kuřecí prsa podáváme se zeleninovým salátem a vařenými brambory.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy