Tvaroh... | Recepty
Obyčejny tvaroh....kdo by to řekl že z tvarohu se dají dělat zázraky...Tu sledké,slané nebo i barevné..
Ten tvaroh co se da koupit je celkem fajn,jen ma jednu nevyhodu,je řídky a vytéká a když do nej chceš namíchat sekané ovoce je z toho šlichta...
Dělam si tvaroh sám z domacího mléka..
do velkáho hrnce dám mlíko od včerejška a třeba i dnešni.Zahřeji zhruba na padesát stuňů(teplotu měřím jen ukazováčkem).Při stálém mícháni pomalu přidávám ocet,obycejný 8%.Míchám a ocet pomalu vytvaří staženinu,nejdřív jen malé cárečky,po chvili je z toho bílá hustá hmota a nakonec se srazí v hroudu tvarohu.Přelitím přes cedník odteče syrovátka a zbyde jen koule pěkného,tuhého tvarohu.
promačkám v prstech a zbavím zbytek syrovátky...,vychladit a pak je na každém co s ním podnikne!!