zase ty stehýnka.. | ..řekne se Kuře..

138. Kuřecí stehýnka v kokosovém těstíčku
Pro 4 osoby - 4 kuřecí stehýnka (po 200g), 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 lžíce sladké papriky, 6 lžic kokosových lupínků, 1 vejce, 4 lžíce másla.
Stehýnka stejnoměrně posypejte směsí soli, pepře a papriky. Kokosové lupínky rozkvedlejte s vejcem, stehýnka smočte, kokos lehce přitlačte. Stehýnka vložte do rozpáleného másla a smažte zpola přikrytá poklicí. Po 5 minutách obraťte, nechte ze všech stran stejnoměrně zezlátnout. Vhodnou přílohou je rizoto s hráškem, případně i salámem. Ke studenému masu podávejte bramborový salát.
139. Kuřecí stehna se sójovou omáčkou na grilu
4 kuřecí stehna, 1 stroužek česneku, 1 lžička sójové omáčky, špetka pálivé papriky, špetka soli (nemusí být, slaná je sójová omáčka), 1 lžička oleje.
Očištěná a omytá stehna osušíme a potřeme směsí z utřeného česneku, sójové omáčky, papriky a oleje. Pak je vložíme do misky, kde jsme připravili pikantní macerát z výše uvedených přísad. Zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladna uležet. Druhý den stehna grilujeme dozlatova.

140. Kuřecí stehýnka po myslivecku
4 stehýnka, sůl, 4 celé pepře, 1 hřebíček, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, tymián, 4-6 bobulek jalovce, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, sklenku bílého vína, 2 lžíce rajč. protlaku, cibuli, petrželku, 4 lžíce strouhaného sýra.
Na rozehřátém oleji opečeme stehýnka, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme doměkka. Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebo vody a omáčku povaříme. Vyjmeme celá koření. Stehýnka podáváme s rýží nebo těstovinami přelitá omáčkou a posypaná sýrem a petrželkou.

141. Kuřecí stehýnka po pastýřsku
4 kuřecí stehýnka, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, šťávu z 1 citrónu, 3 lžíce oleje, sůl, pepř.
Kuřecí stehýnka omyjeme pod studenou vodou a osušíme, majoránku, tymián, rozmarýnu, šťávu z citrónu a olej smícháme ve sklenici, solí a pepřem posypeme a potom směsí oleje a koření potřeme kuřecí stehýnka, vložíme na rošt trouby, nebo na olej do pekáče, během pečení potíráme zbylou směsí. Vhodná příloha: rýže nebo bramborové hranolky.

142. Kuřecí stehna na šalvěji
Pro 6 osob - 6 kuřecích stehýnek, Marináda: 1/8 l suchého bílého vína, 4 lžíce vinného octa, 1/2 cibule, 5 snítek čerstvé šalvěje. Omáčka: 0,2 dl kečupu, 1 lžička medu, 0,2 dl krémovité kysané smetany, 1-2 lžičky suchého sherry, pepř, sůl.
Několik lístečků šalvěje zasuneme pod kůži na stehýnkách, zbylou šalvěj vaříme s přísadami na marinádu, necháme vychladnout a maso marinujeme alespoň hodinu v ledničce. Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku. Stehýnka vyjmeme z marinády, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a opečeme pod rozehřátým grilem dozlatova (asi8 minut z každé strany). Omáčku podáváme zvlášť.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy