O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
02.Září 2013
Svět, kam patřím - kapitola pátá
Svět, kam patřím

Kapitola pátá

Trvalo dlouho, než jsem dokázal náš polibek rozdělit. Usmála se na mě a mé oči se znovu zamlžili, jako pokaždé, když jsem měl mít vizi…

Lístek růžového květu dopadl na mé rameno a já jsem otevřel své uhlové oči. Seděl jsem pod stromem sakury a sledoval jsem její překrásné květy. Každý z nich byl dokonalý. Můj pohled sjel až na tíži v mém náručí, která mě hřála do rukou.

Můj úsměv se rozšířil a já se vší jemností, kterou jsem byl schopen, jsem přivinulto malé klubko vlasů k sobě blíž. Mělo krásné černé vlasy, malá zelená očka, která na mě mrkala zpoza dlouhých řas a přitom natahoval své maličké ručičky k mé tváři, jako by se mě chtěl dotknout.

Sklonil jsem se k němu blíž a mé rty putovaly na jeho čelíčko, abych jej ujistil, že mu nic nehrozí. Chytil se mých černých vlasů a v tu chvíli jsem slyšel jemný dětský smích, který mě pohladil na duši. Nemohl jsem odolat a svýma očimajsem hleděl do těch jeho a v té chvíli mi připadalo, že všechno nebezpečí, které nám hrozí je pryč, že existuju jen já, on a má láska s růžovými vlasy.

Pokud bych uměl čas zastavit, tak bych ho zastavil právě teď. Pocit, který se mi rozléval v duši, byl cítit mírem a klidem, kterého jsem dlouho nebyl schopen najít.

A pak stín, který mě propaloval pohledem, se přiblížil a jeho křehké ruce se mi obmotaly kolem mých ramenou a přitulily se.

„Sakuro,“zašeptal jsem a vize zmizela dřív, než jsem jí stihl uchopit ve svých vzpomínkách.

Potřásl jsem hlavou a ráj, který jsem viděl ve svých očích, se rozplynul a já zmaten pozoroval ženu, jenž mě očarovala.

Ležel jsem na zádech v měkké posteli a noční obloha na mě zírala skrz okenní tabule. Pod hlavou jsem cítil náruč mé dívky. Její pohled se ztrácel v dáli. Vypadala, jakoby držela stráž nad mým těle. Pobavilo mě to a to upoutalo její pozornost. Sklonila pomalu svou tvář k mé a vtiskla mi ten nejsladší polibek.

„Kéž jsou nám hvězdy nakloněny na naší cestě.“ šeptl jsem v naději, že budou vyslyšeny mé skromné prosby.

„Kdo jsi?“ vzdechla domých úst. Narovnala se a zdálo se mi, jako by se snažila najít ty správná slova. „Zjevíš se tu u mých dveří, jako rytíř na bílém koni. Mám však obavy, že mě vrátíš do míst, ze kterých jsem se snažila utéct.“

„Však lépe v mylné naději sníti,

před sebou čirou temnotu,
nežli budoucnost odhaliti,

strašlivou poznati jistotu!“ *

„Mluvíš tu o osudu, který nás čeká, byť se chystám jen odhalit temnotu v tvých očích. Prozraď mi své jméno, tajemný osude.“

„Uchiha...než jsem však stačil doříct své jméno, do oken se opřel ostrý vítr a střepy se rozlétly po pokoji.

Ještě vás budu chvíli napínat, který Uchiha se snaží o lásku naší růžovlásky…a navíc nám na scénu přichází první záporák nebo přítel?…napadla mě totiž nová zápletka…máte se na, co těšit.

Pozn.:* citát pochází od Karla Jaromíra Erbena

posted by JjSlunicko @ 15:06  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů