O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
24.Říjen 2008
Buďte mladší v šesti jednoduchých krocích

Buďte mladší v šesti jednoduchých krocích!

Šťastné ženy, které mají od přírody dar, že na nich není vidět zub času. Mladistvý výraz v obličeji, štíhlé a pevné tělo, to vše si ale můžete pěstovat, když budete důsledná a trpělivá. K celodennímu programu je třeba zařadit např. správnou životosprávu, dostatek spánku, nekouření, pravidelné prohlídky u lékaře, sportovní aktivity, dostatek tekutin, ochranu před slunečními paprsky, kontakt s mladými lidmi, zájem o život apod.

Kromě tohoto existují ale i kosmetické zákroky, které vám pomohou k získání mladšího vzhledu. Nejznámější je asi vpichování botulotoxinu do partií obličeje s cílem odstranit vrásky nebo vyplnit určité povadlé rysy. Laserem zase dermatologové vybrušují pleť, liposukcí odstraňují tuk atd. Jenže mladistvý vzhled vás takto přijde na pěkné peníze. Proto si dost žen pomáhá i nejrůznějšími levnějšími kosmetickými triky, aby zamaskovaly pokročilý věk.

Vlasy


Noste raději účesy z kratších a krátkých vlasů. Šediny zakrývejte barvou nebo u blondýnek prosvětlováním či melírováním. Vy, které se nechcete vzdát dlouhých vlasů, nestahujte je do ohonů a nenoste v nich žádné barevné ozdoby. Vyniknou pak daleko více obličejové rysy.

Pleť
Naprostou nezbytností je důsledné odlíčení před spaním, bez ohledu na to, jak jste unavená. Zbytky řasenky a očních stínů mají na svědomí oteklé a zúžené oči, make-up zase zabraňuje noční regeneraci pokožky. Používejte dobré denní krémy s UV faktorem a oční krémy a dopřejte své pleti tu a tam peeling nebo výživnou masku. Samozřejmě i pleť, která byla celý den bez líčidel, se musí na večer dokonale očistit, aby se přes noc mohla zregenerovat. Zbytečně dlouho nevystavujte pleť slunečním paprskům, daleko rychleji totiž stárne.

 

Krk a dekolt
Snažte se jej pravidelně masírovat nebo zajděte ke kosmetičce, a ta vám správnou masáž předvede. Důležité jej nijak nepudrovat, nenanášet žádný make-up. Na krk i dekolt nezapomínejte nanášet ráno i večer výživný a hydratační krém.

 

Ruce
V žádném případě to nepřehánějte s délkou nehtů. K lakování použijte jen francouzskou manikúru nebo světlejší odstíny červených či oranžových barev. Ruce působí celkově jemněji. Nezapomínejte pořádně ruce čistit a mastit.

 

Poprsí
Ať chcete nebo ne, s postupujícím věkem nám poprsí uvadá. Vše se dá ale dohnat vhodnou podprsenkou, a tak na ni nikdy nezapomínejte. V žádném případě nevycházejte bez ní, jako když vám bylo dvacet. Každý večer provádějte při sprchování ruční masáž. Pokožka se prokrví, zpružní a daleko lépe nasákne vhodné tělové mléko nebo krém pro zpevnění.

Make up
Dejte pozor na výrazné barevné líčení, abyste nevypadala směšně. Proto je vhodné líčit se ve světlých tónech. Živě si vzpomínám na svou babičku, která si v pokročilém věku vystačila s černou tužkou na obočí a rudou rtěnkou. Tak takhle budete vypadat spíš jako klaun. Na kruhy pod očima rozhodně naneste světlý korektor. Nepoužívejte kompaktní pudr, ale jen sypký. Nezarývá se do vrásek a pleť vám krásně sjednotí. Na oční víčka se dobře hodí tělové oční stíny a pak jen zvýrazněte řasy černou nebo hnědou řasenkou. Zároveň je vhodné malovat i oční linku. Pokud je třeba zvýraznit obočí, dělejte to s citem a nekreslete žádné čáry. Přerušovanými tahy, jako byste kreslila chybějící chloupky, malujte tužkou na obočí jemné škrty a ty pak měkkým štětečkem nebo ještě lépe prstem, rozmažte. Obočí můžete zvýraznit i tmavším hnědým očním stínem.

Zapamatujte si, že skoro vždycky méně znamená více a bez toho, že budete celkově o své tělo pečovat, se vůbec neobejdete.

posted by JjSlunicko @ 08:43  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů