O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
14.Září 2011
Domácí pleťové masky 1

Pleťové masky z domácích surovin

Pokud v době ekonomické krize nemáte na drahé kosmetické přípravky, vyzkoušejte zaručeně přírodní domácí pleťové masky!

Na našem obličeji se odráží mnoho vlivů, jako je únava, stres, slunce, mráz, nedostatek spánku, špatné stravovací návyky, ale i prohýřené noci s přemírou alkoholu a tabáku. Proto dopřejte své pleti malé lázně. Nemusíte zrovna trávit několik hodin v kosmetickém salónu a udělat si vítr v peněžence, stačí vyzkoušet běžně dostupné suroviny, které máte v domácnosti a namíchat si přírodní elixír za pár korun. Podívejte se do ledničky, naplánujte si asi hodinku času, kdy budete sama, abyste nevystrašila partnera, a jdeme nato!

1. Domácí masky pro suchou a citlivou pleť

AVOKÁDO

Regenerační a uklidňující maska pro dokonale jemnou pleť. Vydlabejte z avokáda dužinu a rozmačkejte ji na kašičku, kterou rovnoměrně čistými prsty nanesete na obličej.  Doba působení: 10 minut, poté důkladně omyjte pomocí kosmetických tampónů a ošetřete kůži pleťovou vodou.

 

BANÁN

S citlivou pletí můžete vyzkoušet variantu masky s půlkou banánu, 1 lžící jogurtu, 1 lžičkou jemných ovesných vloček. Banán rozmačkáme, přidáme 1 lžíci jogurtu a ovesné vločky. Dobře promícháme a naneseme na pleť, necháme působit 20 minut.

Pak opláchneme. Pro větší pružnost pleti můžeme namísto jogurtu přidat olivový olej a žloutek. Oloupaný banán rozmělníme vidličkou na jemnou kaši, přidáme 1 vaječný žloutek a olej (2 lžičky) a důkladně promícháme.

 

HEŘMÁNEK

100 g sušeného květu heřmánku zalijte malým množstvím vroucí vody, aby vznikla kašička. Nechte 10 minut odstát, pak nandáme na víckrát přeloženou gázu a přikryjeme jí tvář i krk. Necháme působit 20 minut a pak pokožku umyjeme vlažným heřmánkovým odvarem nebo převařenou vodou. Maska má uklidňující, čistící, protizánětlivé a hojivé účinky.

 

Zdroj: http://www.asistentka.cz/node/9391

 

posted by JjSlunicko @ 21:13  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů