O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
14.Září 2011
Domácí pleťové masky 2

2. Domácí masky pro vyčištění pleti – peelingové

OVESNÁ MOUKA A OVESNÉ VLOČKY

V misce rozmíchejte trochu ovesné mouky s vodou a šetrně si rozetřete na obličej. Nechte schnout tak dlouho, dokud nepopraská. Potom masku pečlivě z obličeje odrolte z obličeje.  Další variantou pleťové masky na zklidnění citlivé pleti je maska z ovesných vloček: hrst ovesných vloček zalijte horkou vodou, až vločky nabobtnají, přidejte malou lžičku a zamíchejte. Naneste na pleť a nechte působit 15 minut.

OŘECHY A OVESNÉ VLOČKY

4 lžíce mletých vloček a 4 lžíce mletých ořechů spařte, přesypte do čisté sklenice a uzavřete.  Na dlaň nasypte lžičku peelingu a přidejte tolik vody, aby vznikla hustší hmota. Naneste na obličej a pomalu vtírejte do pokožky. Pak důkladně omyjte teplou vodou.  

HNĚDÝ CUKR

Z mýdla a vody utvořte mýdlovou pěnu a přidejte 1 lžičku přírodního cukru. Promíchejte a peelingem jemně masírujte pokožku. Opláchněte teplou a pak studenou vodou a pokožku řádně osušte.

KÁVA

Výborná maska pro celé tělo. Smíchejte jednu polévkovou lžíci mleté turecké kávy s 1 lžičkou olivového oleje a takto připravenou směs vmasírujte jemně do pokožky při sprchování. Věnujte také pozornost oblasti kolen a loktů.

KIWI

Poté, co jste si pochutnali na tomto ovoci s vitamínem C, slupku nezahazujte!  Potřete obličej a popřípadě i dekolt a nechte působit. Ovocné kyseliny jemně odstraní odumřelé buňky a pleť bude krásně jemná.

MRKEV

Do jemně nastrouhané mrkve přidáme pár kapek olivového oleje a trochu mletých ovesných vloček. Necháme působit 5 minut a opláchneme.

SŮL

Maska pro celé tělo. Smíchejte 3 polévkové lžíce soli s 1 polévkovou lžící olivového oleje a s 1 polévkovou lžící mléka. Naneste na tělo, nechte 5 minut působit. Osprchujte tělo a ošetřete hydratačním krémem.

3. Domácí masky pro normální pleť

TVAROH

Smíchejte jednu polévkovou lžíci tvarohu se dvěma lžičkami medu. Pro hladší směs přidejte trochu mléka. Hotovou kašičku rozetřete na obličej a nechte 20 minut působit. Pleť bude krásně hladká a pružná.

Další varianta: 1 šálku tvarohu smícháme s trochou smetany a ušlehaným bílkem na hustou kaši. Necháme na pokožce působit 15 minut. Maska vás příjemně ochladí, takže ji používáme na podrážděnou či sluníčkem hodně opálenou pleť.

HRUŠKA

Připravte si: 1 zralou hrušku, ½ lžičky medu, 1 lžíci husté smetany. Hrušku oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte na kousky a poté utřete na pastu s hladkou konzistencí. Postupně přidávejte med a smetanu. Nanášejte na obličej a krk a po 15 minutách nejdříve opláchněte teplou a pak studenou vodou.

MRKEV A PODMÁSLÍ

Připravte si: 2 lžíce čerstvé mrkvové šťávy a 2 lžíce podmáslí. Mrkvovou šťávu smíchejte s podmáslím, tak abyste získali hladkou hmotu. Nanášejte na očištěnou pokožku a nechejte působit tak 15 minut. Pak opláchněte vlažnou vodou a osušte.

posted by JjSlunicko @ 21:21  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů