O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
14.Září 2011
Domácí pleťové masky 3

4. Domácí masky pro mastnou pleť

ČERVENÝ GRAPEFRUIT

Pokud se chcete zbavit lesklých míst obličeji, rozpulte červený grapefruit, do každé ruky vezměte půlku a asi 20 minut masíruj problematická místa dužinou. Nezapomeňte si před tím i po tom obličej důkladně omýt vodou.

JABLKO A MED

Maska má úžasné antiseptické účinky. Pleť krásně vyčistí, stáhne póry a zároveň pleť hydratuje a dodává kůži vitamíny. Budete potřebovat 1 zralé jablko, 1 lžička bílého jogurtu, 1 lžička medu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička ovesných vloček. Oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle popřípadě rozmixujeme, přidáme uvedené ingredience a důkladně promícháme v jemnou kašovitou hmotu, naneseme na obličej a necháme působit 15 až 20 minut. Poté opláchneme vlažnou vodou. Pokud máte mastnou pleť, možná vám pomůže droždí s jogurtem. Smícháme 1 lžičku droždí 1 lžíci jogurtu a neneseme na pleť. Necháme působit 15 minut, pak dobře opláchneme.

5. Domácí masky pro velmi mastnou pleť.

HROZNOVÉ VÍNO

Stahuje kožní póry, pleť vypne a osvěží. Připravte si: 100g rozmačkaných hroznů bez pecek, 1 lžíci medu a 1 rozšlehaný žloutek. Vše smíchejte a hmotu nanášejte na obličej. Nechte působit tak 20 minut a pak opláchněte vlažnou vodou.

 

OKURKOVÁ MASKA

Bezvadně stahuje kožní póry.  Smíchejte dvě polévkové lžíce okurkové šťávy se 4 lžícemi probiotického jogurtu či tvarohu. Kaši nechte na pleti působit 15 minut, pak ji opláchněte. Pokud je vaše pleť smíšená, tzn. místy mastná a místy se loupe, nejvhodnější je banán, který nedráždí pleť, krásně jí zjemní a vyhladí.

JABLKO A SKOŘICE

1 zralé jablko, 1 lžička bílého jogurtu, 1 lžička medu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička ovesných vloček.  Jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme, přidáme zbylé ingredience a důkladně promícháme v jemnou kašovitou hmotu.

posted by JjSlunicko @ 21:24  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů