O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
14.Září 2011
Domácí pleťové masky 4

6. Domácí masky pro problematickou pleť

JAHODY, ČERVENÝ MELOUN, BROSKEV

Maska, která perfektně stahuje zanícené póry a skvěle odstraňuje malé černé tečky na nose a na tvářích. Krásně pleť rozzáří. Ovoce vidličkou rozmačkáme na jemno. Po důkladném omytí pleti naneseme kašovitou hmotu na tvář, krk a dekolt a necháme působit cca 15 minut. Poté masku smyjeme vlažnou vodou. Pro problematickou pleť lze použít také droždí smíchané s vodou.

KIWI TONIKUM

Připravte si: sklenku vařící vody, 1 kiwi, 1 lžíci 40% alkoholu. Kiwi oloupejte, rozmačkejte v misce a zalijte vařící vodou. Vychladlou směs sceďte, aby se oddělily zbytky dužiny a semínka. Kiwi má stahující vlastnosti. Pokud tonikum nanášíte na citlivou pleť, opláchněte studenou vodou.

 

7. Domácí masky pro vybělení pih

a pigmentových skrvn

Prostředek k vybělení pih

Připravte si: 6 lžic podmáslí, 1 lžíci nastrouhaného křenu a olivový olej. Podmáslí s křenem smíchejte. Obličej ošetřete olivovým olejem a pak na pleť naneste směs a nechejte působit 20 minut. Pak obličej opláchněte teplou vodou a znovu ošetřete tenkou vrstvou oleje.

8. Domácí masky proti vráskám

SYROVÁTKA

Připravte si: 1 lžičku syrovátky v prášku, ½ lžičky vody a 1 lžičku medu a pár kapek citrónu. Syrovátku rozmíchejte ve vodě a promíchejte s medem. Masku naneste na umytý obličej a nechejte působit 30 minut. Opláchněte teplou a pak studenou vodou. Chcete-li si dopřát raději koupel zvolte např. koupel s přísadou syrovátky: 300 gramů sušené syrovátky rozmíchejte v teplé vodě. Následně tuto tekutinu vlijte do koupele a relaxujte alespoň 20 minut.

BRAMBORY A OLIVOVÝ OLEJ

Tato bohatá a výživná maska je vhodná především na pleť, kterou začínají trápit první vrásky. Dodá pružnost, zdravou barvu a mladistvý vzhled. Co budeme potřebovat: 1 střední syrový brambor, 1 lžičku olivového oleje a 1 lžičku jogurtu.

Postup: Brambor jemně nastrouháme, přidáme olivový olej a jogurt a promícháme. Naneseme na pokožku a necháme 25 minut působit.

ŠLEHAČKA

Zajímavou sladkou kombinací je i maska ze 2 lžic šlehačky a 1 lžičky mandlového oleje. Šlehačku vyšleháme a přimícháme mandlový olej. Necháme působit 20 minut.  Místo mandlového oleje můžeme použít i olivový.

posted by JjSlunicko @ 21:34  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů