O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
24.Říjen 2008
Jak rychle načerpat energii

Jak rychle načerpat energii?

Nepoužitelní jako vypsané pero?

Na to, jak se cítíme má vliv mnoho faktorů. Občas se cítíme nepoužitelní jako vypsané pero jen tak a občas za to může dlouhodobý stres, námaha, nedostatek odpočinku či špatný den v práci. Počasí hraje také svou úlohu a dokonce bych řekla, že poměrně velkou.

Pokud se však cítíte permanentně unaveni a bez „šťávy“, může to být způsobeno špatnými stravovacími návyky či vypjatým prostředím, kde se pohybujete. Ačkoli vám to může přijít směšné a paranoidní, tak na vině může být také místo, kde bydlíte či třeba vaše postel. Nekvalitní a špatný spánek je velice špatný sluha.

Existuje velké množství receptů jak vyzrát na přechodný nedostatek energie a každý má ten svůj oblíbený a zaručený. Skvělým pomocníkem je kofein. Probere vás sice, ale na druhou stranu byste to s ním neměli přehánět, neboť nápoje obsahující kofein dehydrují. Kávu, černý čaj (obsahuje v malém množství kofein a ve větší míře tein) či kolu byste neměli konzumovat v hektolitrech.

Zkuste čokoládu nebo chů

Jestliže na vás nápoje obsahující kofein nezabírají, zkuste čokoládu. Nemyslím tím, že byste denně měli jíst celou tabulku čokolády či na posezení zbaštit čokoládovou bonboniéru. Stačí, když si dáte dvě-tři kostičky tabulkové čokolády, hned vám bude lépe. Možná je dobré mít po ruce v práci v šuplíku schovanou čokoládu, ale spíše vás to bude lákat mlsat a mlsat. Ideální je jí tam nemít. Jakmile vás překvapí „výpadek energie“, jděte si ji koupit. Spojíte příjemné s užitečným. Chůze do nejbližšího obchodu vás na čerstvém vzduchu probere a čokoláda dodá energii.

Další dokonalý způsob je již zmiňovaná chůze. Můžete si dojít něco koupit nebo jen tak se jít na chvíli projít. Poslední dobou je ve firmách velice trendy a moderní, když se zaměstnanci mohou protáhnout či projít. Zaměstnavatel totiž ví, že tak své podřízené udrží déle v pohodovém stavu a neunavené. Jakýkoli pohyb vám rozproudí krev. Pokud u vás není v práci dovoleno jít na malou procházku v pracovní době, projděte se jen tak do vedlejších kanceláří.

Práce a energy drinky

Zajisté se vám také občas po dobrém obědě stane, že pomalu začínáte nad prací usínat. Opět není nic lepšího než se rozpohybovat. Není tím o však myšleno, že byste se měli v tu chvíli účastnit nějakého zápasu či maratónu. Spíše se jedná pracovní činnosti při, kterých nestojíte či nesedíte na jednom místě. Ačkoli se vám nechce pracovat, tak právě práce vám může dodat energii.

Energy drinky jsou další variantou jak vyzrát na únavu a dobýt si baterky. Mnoho lidí však na ně nedá, neboť jde spíše o krátkodobé doplnění energie. Jestli potřebujete „energetickou injekci“ , tak tohle není správná volba na dlouhou trať. Mladí lidé velmi často energy drinky míchají s alkoholickými nápoji, i když toto spojení není doporučované výrobci.

posted by JjSlunicko @ 08:43  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů