O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
09.Únor 2012
Léto v tanečních 10

Léto v tanečních

Kapitola desátá

Chvíli ticho a pak: „Proč jsi nedošla?“ řekla jedna. „Kam?“ „To je ale hloupá otázka.“ řekla druhá. „Přece na naši dámskou jízdu. Zklamalo nás to, že jsi tam nedošla.“ „A co bych tam dělala?“ Všechny na mě vykulili oči a pak Lil promluvila: „Jsme snad tvoje kamarádky, ne? Bavila by ses s námi a hráli hry.“

Když v tom zase ve mně bojovala dobrá a zlá stránka a vyhrála pro tentokrát ta zlá. „Já si ale jako vaše kamarádka nepřipadám.“ řekla jsem a odešla od stolu. Myslím, že jsem je šokovala. Přišla jsem, zamkla a pustila si nahlas hudbu ve svém pokoji. Myslím, že jsem slyšela někoho klepat na hlavní dveře, ale ignorovala jsem to.

Mezitím u holek

„Co se jí pro boha stalo?“ zeptala se Lil. „Já nevím, možná jsme se chovali trochu sobecky. Třeba jí něco trápí? Třeba nám to chtěla říct, ale my jsme jí něčím odbyli a ona se necítí být součástí naší party.“ „Asi máš pravdu Lidie. Musíme to nějak napravit. Zajdu za ní a zeptám se jí.“ řekla Lil a odešla za Elisou. Přišla k jejímu pokoji. Hluboce se nadechla a vydechla a zaklepala. Nic se však na druhé straně nehnulo. Zkusila to po druhé, po třetí a už skoro bušila na dveře. Vzdala to. „Děje se něco?“ ozvalo se za Lil. „Ani ne, ale Elisa měla dnes přijít k nám do pokoje, ale nepřišla a ani se neomluvila. Pohádali jsme se a ona odešla. Myslím, že jí asi něco trápí a my jí ani nedali šanci, nám to říct. Myslím si, že tady ani není.“ řekla Lil a odešla do svého pokoje.

V tom přicházela Kris. Roman k ní přišel a zeptal se jí rozzuřeně: „Co jsi jí udělala, Kris?“ „Komu?“ „Elise.“ „Nic a neřvi na mě.“ „Proč si potom drží takový odstup, od holek, ode mě?“ „Jak to mám asi tak vědět?“ „Protože seš jediná, kdo jí ze srdce nenávidí.“ „To, že jí nenávidím, je pravda, ale nic jsem ji neudělala, ale jestli na mě nepřestaneš křičet, tak svůj názor změním a něco jí udělám.“ „Promiň.“ hlesl Roman.

„Tak se jí na to zeptej sám, pojď dovnitř.“ řekla a ona…ona se usmála. Roman s ní vešel do pokoje a čekal, co udělá. Ukázala na dveře a on pochopil. Zaklepal a vešel. Jediné, co uviděl, jak Elisa klidně leží a spí na posteli. Kris si šla zatím dát svou sprchu a Elisa spala.

Po několika minutách, co se Roman ujistil, že doopravdy spí, se chystal k odchodu. A v tom se stalo několik věcí najednou. Roman byl u dveří koupelny, ze kterých právě vycházela Kris a Elisa, jelikož se vzbudila a měla žízeň, tak se šla napít. Když Kris uviděla Elisu, přitiskla se k Romanovi a políbila ho. To všechno uviděla Elisa, došlo jí, že je tady na víc a tak rychlostí blesku popadla svou mikinu a klíče a proletěla kolem nich. Nestihla si však všimnout, že Roman se pusy od Kris bránil. To už neviděla.

Bylo už 8 večer a Elisa se rozhodla, že se bude do deště projít. Bude to tak nejlepší. „Láska tak bolí.“ zašeptala a z oka jí sklouzla slzička. A pak další a pak další. Bylo to moře plné slz. Stmívalo se a ona se neměla k odchodu. Stále se chtěla toulat, ale začala ji být celkem zima, a když se podívala na hodinky všimla si, že už je skoro 11 hodin. „Tak dlouho jsem byla venku.“ zašeptala a pomalými kroky se vracela k ubytovně. „Raději bych se vrátila domů.“ zašeptala do ticha.

Na schodech před ubytovnou však někdo čekal. Když ho spatřila, otočila se a chtěla se jít ještě projít do tmy. On se však v mžiku zvednul a doběhnul jí. Chytil jí hrubě za ruku a dotáhl jí na místo, kde nepršelo. „Zbláznila ses? Víš, jak jsem se o tebe bál?“ „Nech mě,“ řekla jsem hrubě a odstrčila ho. „Ani vysvětlit to nechceš?“ „Není to snad jasné!! Očividně ses vrátil ke Kris a já tě chápu. Kdo by měl rád někoho, jako jsem já?!?“ Začala jsem se nehorázně třást. Jednak hněvem, jednak že mi byla hrozná zima.

Prvně se ode mě oddálil. Myslela jsem si to, mám pravdu a mě po tváři stékala kapka. Podíval se mi do očí a spatřil je celé červené a napuchlé. Byla jsem promočená a i tak mě objal a zahřál. Třásla jsem se jako osika a on mě odvedl do mého pokoje. Nechala jsem se. Byla jsem unavená a sotva jsem šla. Odemkl a nakoukl, když viděl, že pokoj Kris je zavřený, vešel a klepající se mě dostrkal do postele a zamknul můj pokoj. Pomalu mě začal svlékat a já jsem mu roztřesenýma rukama dala políček…

posted by JjSlunicko @ 19:04  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů